Uhapšen dugogodišnji diplomata MVP-a Radomir Sekulović

Jedan od dvojice uhapšenih crnogorskih državljana u velikoj akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost, koja se sprovodi u koordinaciji sa međunarodnim partnerima, zbog sumnji da su sarađivali sa ruskom tajnom službom, dugogodišnji je diplomata Ministarstva vanjskih poslova Radomir Sekulović – saznaje nevzanično Pobjeda.

Sekulović je u vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora bio je i portparol Ministarstva vanjskih poslova. Sa tog mjesta ga je smijenio tadašnji ministar vanjskih poslova Dragiša Burzan, ali je Sekulović ostao da radi u ovom resoru.

Sekulovićeva supruga Kesech Adam Sekulović je kandidatkinja za odbornicu na podgoričkoj listi Građanskog pokreta URA, partije odlazećeg premijera Dritana Abazovića, koju predvodi Luka Rakčević.

U akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), koja je koordinisana sa crnogorskim međunarodnim partnerima, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), vodi se istraga protiv više osoba u Podgorici zbog sumnje da su sarađivali saruskom tajnom službom.

Kako saznaje Pobjeda, riječ je o dva crnogorska državljanina, šest ruskih diplomata i tridesetak ruskih državljana koji imaju privremeni boravak u Crnoj Gori.

Na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a po naredbi Višeg suda u Podgoricu, policija vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnovane sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Za sada niko nije lišen slobode. -kazao je za Pobjedu Vukas Radonjić, specijalni državni tužilac i portparol SDT-a.

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …