Titova vila, jedna od najstarijih u Njujorku, prodata za 50 miliona dolara (FOTO)

Jedna od najstarijih njujorških vila koju je 1946. godine kupila Jugoslavija, prodala se za 50 miliona dolara, potvrdio je za Klix.ba njujorški agent za nekretnine Tristan Harper koji je zaključio ovaj “vrtoglavi” posao.

Vila ima simboličnu historiju iza sebe, a izgrađena je 1905. godine. Jugoslavija ju je kupila 1946. godine i u to vrijeme ju je koristio predsjednik Josip Broz Tito.

Douglas Elliman Real Estate, jedna od najvećih agencija za posredovanje u nekretninama u Sjedinjenim Američkim Državama, objavila je prodaju vile na adresi 854 Fifth Avenue na Menhetnu u New Yorku za punu traženu cijenu od 50 miliona dolara.
Prodavac su države nasljednice bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, odnosno Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Srbija i Slovenija, a vilu je kupila kompanija s adresom u New Yorku.

Agent koji je prodao nekretninu Tristan Harper kazao je da će se nastaviti slavna istorija ovog imanja koje je nekada bilo u vlasništvu unuke potomka Corneliusu Vanderbilta, a kasnije lidera Jugoslavije Josipa Broza Tita.

“Novi vlasnik je upravo kupio značajan dio istorije New Yorka”, rekao je Tristan Harper.

Klix

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …