PODGORICA: Pauk će dizati sva auta parkirana na autobuskim stajalištima

Komunalna inspekcija Glavnog grada, u sklopu redovnih aktivnosti kontroliše i sankcioniše nepropisno parkirana vozila na autobuskim stajalištima koja onemogućavaju prijem i iskrcavanja putnika na autobuskim stajalištima iz vozila, i nalaze se na udaljenosti manjoj od 15 m ispred ili iza obilježenih stajališta namijenjenih za linijski, gradski i prigradski prevoz putnika.

U skladu sa tim, inspektori za drumski saobraćaj Komunalne inspekcije tokom prošle neđelje izdali su 17 naloga za nepropisno parkiranje na autobuskim stajalištima.  U narednom periodu, sprovodiće se pojačana kontrola nepropisno parkiranih vozila na autobuskim stajalištima i sankcionisaće se nesavjesni vozači, a sve sa ciljem unapređenja saobraćajne kulture i povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju na teritoriji glavnog grada.

Podsjećamo, u prethodnom periodu rad ove službe Glavnog grada, unaprijeđen je za još jedno specijalno vozilo “pauk”, koje olakšava obavljanje svakodnevnih aktivnosti koje se odnose na kontrolu i sankcionisanje nepropisnog parkiranja vozila na teritoriji Podgorice. 

Apelujemo na građane da budu odgovorni i savjesni vozači i propisno parkiraju svoja vozila na za to predviđenim mjestima.

Provjerite slična mjesta

Knežević: Napadnut sam dok sam čekao suprugu, od večeras nosim oružje

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocijenio je da je današnji napad na …