Drugi podgorički sajam vina – najljepši vinski događaj ove jeseni

Drugi Podgorički Salon Vina biće održan 30. septembra u periodu od 16h do 00 h u Hotelu Podgorica. Podgorički Salon Vina jedinstven je događaj posvećen promociji vinske kulture u glavnom gradu i održava se na istoj lokaciji već drugi put zaredom. Ovaj vinski događaj karakteriše jedinstven spoj kulture i ljubavi prema vinu. Drugi Podgorički Salon vina bogat je sadržajem i aktivnostima. Svečano otvaranje Salona i degustacija počinje u 16:00h, a zatim će uslijediti niz aktivnosti: kulturno-umjetnički program u toku samog događaja, svečano proglašenje najboljih Podgoričkih vina, svečano zatvaranje događaja i na kraju afterparty sa početkom u 22:00h.

Posjetioci Drugog Podgoričkog Salona Vina imaće priliku da se upoznaju sa 23 vinarije iz regiona Podgorice. U okviru Salona, sada već tradicionalno, biće održano i takmičenje za najbolje vino Salona, koje će ovog puta biti koncipirano drugačije od prethodnog – umjesto posjetilaca, vina će ocjenjivati međunarodni vinski eksperti. Žiri za ocjenjivanje vina čine: prof. dr Vesna Maraš, Ivo Ivaniš, Aleksandar Vučkovski, Tomislav Ivanović i Bruno Gaberšek. Pobjednici se biraju u tri kategorije: najbolje crveno, rose i bijelo vino.

Nakon proglašenja pobjednika i svečanog zatvaranja Salona, zabava će se nastaviti do ponoći uz after-party kome će posebnu draž dati i gost iznenađenja!

Pored promocije vinske kulture, događaj za cilj ima i unapređenje kulturnog i društvenog sadržaja, te promociju Podgorice kao destinacije. Drugi Podgorički Salon Vina organizuju Dragutin Kontić i Bojana Minić ispred projekta ”Salon Vina” u partnerstvu sa Glavnim gradom, Turističkom organizacijom Podgorice i Hotelom Podgorica. Poseban doprinos realizaciji projekta dala je Služba za podršku poljoprivredi Glavnog grada, kao i Investiciono razvojni fond Crne Gore.

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …