Abazović na otvaranju Dana nauke i inovanacija: IT sektor velika razvojna šansa Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović otvorio je večeras u Podgorici manisfestaciju „Dani nauke i inovacija“ čiji je organizator Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja.

„Najveći resurs svake zemlje su ljudi, a najbolji način da se njihov resurs iskoristi jeste kroz naučno-istraživački rad i inovacije. Samo jedna inovacija da uspije Crna Gora može postati globalno poznata destinacija“, kazao je Abazović.

On je izrazio uvjerenje da je među ljudima koji su inovatori u Crnoj Gori mnogo onih koji će se proslaviti u narednom periodu.

„Istina je da tome možda nismo posvetili dovoljno pažnje. Istina je da finansijski zanemarujemo nešto što je vezano ili za kulturu, ili za naučno istraživački rad. Mislim da u budućnosti moramo raditi suprotno. Moramo podržati ljude koji imaju kreativnost, koji pokušavaju svoje znanje usmjeriti ne samo na razvoj Crne Gore, nego i na prepoznavanje Crne Gore“, rekao je premijer Abazović.

On je kazao da je siguran da će „Dani nauke i inovacija“ biti dobra osnova da istraživači razmijene svoja mišljenja i da će biti inspiracija drugima koji posjete karavan u nekom od crnogorskih gradova, za nove ideje i inovacije u njihovim poslovima, da bi svi zajedno uradili dobre stvari za Crnu Goru.

„Mislim da je ovo put da se okupljamo oko znanja, da nas zbližavaju nove ideje, da stvaramo novu vrijednost i da učinimo Crnu Goru prepoznatom i u ovim sektorima. IT sektor može da bude velika razvojna šansa Crne Gore. Učinili smo jedan napor da dovedemo digitalne nomade u Crnu Goru. Nismo naravno u koraku sa nekim drugim zemljama, ali Crna Gora je bogom dana za to. Svako ko želi da dođe da razvija svoje ideje u Crnoj Gori je više nego dobrodošao. Od toga ćemo svi imati koristi, učiće se naši ljudi, a u tim ljudima ćemo vjerovatno imati novu inspiraciju za naše ideje i naš razvoj“, istakao je predsjednik Vlade.

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …