Vučić poslao Babovića da pomogne DF u Budvi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je u Budvu jednog od svojih ključnih operativaca, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke Petra Babovića kako bi logistički, a vjerovatno i finansijski, pomogao kampanju Demokratskog fronta u tom primorskom gradu, saznaje Pobjeda.

Izvori našeg lista saopštili su da je Babović, inače načelnik niškog okruga, došao u Budvu sa sedam svojih saradnika, čime se ponovio scenario iz Nikšića prije godinu i po dana.

OBJAVLJENA IMENA
Najjača opoziciona stranka u Srbiji, Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa objavila je u ponedjeljak da je Babović došao u društvu četiri svoja saradnika Miroslava Đokića, Dušana Mihajlovića, Olivere Đorđević i Jelene Denić. Svo četvoro su zapošljeni u administraciji grada Niša i lokalni su funkcioneri SNS-a.

– Takođe smo uputili zahtjeve za pristup informacijama od javnog značaja gradonačelnici Niša i direktorima JKP Vodovod, JKP Parking servis i JKP Tržnica s pitanjem da li su njihovi zaposleni odsustvovali s posla u periodu od 19. septembra do 23. septembra 2022. godine i po kom osnovu. Očekujemo odgovore od nadležnih, a prije svega od načelnika Nišavskog okruga Babovića da objasni građanima od kojih prima platu na kakve se to ingerencije poziva, ko mu je dao te ingerencije, jer zakon nije, i dokle sežu njegove ingerencije, a ne da se miješa u unutrašnje stvari druge države. Očekujemo i reakciju tužilaštva.

Petar Babović mora pod hitno da se razriješi funkcije i da bude predmet istrage – navela je, između ostalog, Đilasova stranka u javnom reagovanju.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Pobjeda: Abazović i Joković pripremaju odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“

Abazovićeva vlada koja se nalazi u tehničkom mandatu u narednih 15 dana trebalo bi da …