Oglasio se ministar Dukaj oko kašnjenja plata pripravnicima

Ministar javne uprave Maraš Dukaj reagovao je na otvoreno pismo Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG), koje je ranije danas upućeno predsjedniku Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću i ministru Dukaju povodom neisplaćivanje naknade korisnicima Programa stručnog osposobljavanja.

Saopštenje Dukaja prenosimo u cjelosti:

“Kao što ste upoznati, razlog za neizvršavanje isplate naknade je sajber napad koji je izvršen na Vladinu infrastrukturu, odnosno servis koji se koristi za ove procese.

Ministarstvo javne uprave preduzima sve aktivnosti u skladu sa Planom oporavka servisa i informacionih sistema koji se sprovodi shodno tehničkim i drugim mogućnostima.

Dozvolite da rješavanje ovog važnog pitanja prema korisnicima, među kojima su i studenti, ne posmatramo kroz dane i vremenska oročavanja, već apelujemo za razumijevanje kako bi stručnjaci MJU isto riješili, prije svega sa uspjehom i trajno, na zadovoljstvo korisnika programa, kao sto uostalom rješavamo sukcesivno za vitalne sisteme koji su oporavljeni i već danas u funkciji.

Ostajemo na raspolaganju za svaku dalju komunikaciju i saradnju sa svim ciljnim grupama koje iskazuju očekivanje od Ministarstva i Vlade” – zaključio je Dukaj.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …