Kriza sve gora: Državni službenici će raditi od kuće?

Njemačka razmatra da državnim službenicima ove zime uvede rad od kuće, zbog pogoršanja energetske krize, javili su lokalni mediji, a prenosi agencija Anadolija.

Kako prenosi Biznis insajder, na nedavnom sastanku federalnog ministarstva energetike, jedan od predloga bio je obavezan rad od kuće za državne službenike ove zime, dok je većina ministarstva navodno iznijela primedbe na te planove.

Jedna od glavnih primjedbi bila je da državna služba ne posjeduje dovoljno laptopova i mobilnih telefona za rad svih zaposlenih.

Na sastanku je takođe bilo riječi o ograničavanju temperature na maksimalnih 19 stepeni, preneo je portal.

Ukoliko bi nekome bilo previše hladno, bilo bi mu dozvoljeno da radi od kuće.

Planovi o mjerama uštede energije u javnim zgradama sprovode se na predlog ministra ekonomije i energetike Roberta Habeka.

Njemačka vlada želi da uštedi nešto manje od 20 teravat-sati (TWh) gasa godišnje snižavanjem sobne temperature kako bi smanjila njemačku potrošnju gasa za oko dva odsto, navodi se u članku.

Njemačka se, zajedno sa mnogim evropskim zemljama, suočava sa nestašicom energenata, nakon što je Rusija znatno smanjila isporuke prirodnog gasa Evropi kao odgovor na sankcije uvedene Moskvi zbog rata sa Ukrajinom.

Ruska energetska kompanija Gasprom objavila je nedavno da su isporuke prirodnog gasa iz gasovoda Severni tok 1 u Evropu obustavljene na neodređeno vrijeme.

Ruski zvaničnici tvrde da sankcije Zapada ometaju radove na održavanju turbina. Njemački političari su, međutim, optužili Moskvu da koristi gas kao oružje za vršenje pritiska na Berlin.

Kako bi se pripremila za zimu, koaliciona vlada njemačkog kancelara Olafa Šolca uvela je paket mera za smanjenje potrošnje energije za 20 odsto, te je propisala da skladišta gasa do 1. novembra budu popunjena 95 odsto.

B92

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …