Uhapšen visokopozicionirani član kavačkog klana osumnjičen za likvidaciju Vukotića

Uhapšen je još jedan osumnjičeni u istrazi o ubistvu Jovana Vukotića iz Kotora (42), vođe škaljarskog klana, jedne od vodećih organizovanih kriminalnih grupa, piše portal ajansmanisa.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, uhapšen je crnogorski državljanin kojeg bezbjednosne službe označavaju kao visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

– Dana 19. septembra, deset, od 12 osumnjičenih, uhvaćenih u serijskim operacijama sprovedenim u pet provincija sa sjedištem u Istanbulu i upućeni pravosudnim organima, uhapšeno je od strane suda u koji su privedeni, a još jedna osoba je uhvaćena u operaciji, objavio je portal ajansmanisa.

Osumnjičenog, čije je saslušanje završeno, pravosudni organi su uhapsili i uputili u zatvor.

Turska policija je, prema pisanju srpskog Kurira, u okviru istrage saslušala i M. M, suprugu Vukotića, koja je bila sa njim u vozilu kada je ubijen.

Saslušan je i E. K, koji je bio za volanom auta u kom je usmrćen Vukotić.

Iako je E. K. istražiteljima rekao da Vukotića i njegovu porodicu ne poznaje i da mu se ubijeni predstavio kao Nikola, M. M. je dala drugačiji iskaz.

– Krenuli smo u tržni centar ,,Zorlu“ iz kuće u kojoj smo boravili na Atakoju. Kada smo bili na vijaduktu, iza nas se velikom brzinom pojavio motor na kom su bile dvije osobe s kacigama, a osoba koja je sjedjela pozadi pucala je – navodno je rekla M. M.

Kako je objavio Kurir, M. M. je rekla da je vlasnik automobila u kom su bili u trenutku napada njihov prijatelj.

– To je čovjek u koga smo imali bezgranično povjerenje i koji nas je vozio uvijek i svuda – rekla je M. M. govoreći o E. K. Podsjetimo, izvor Kurira je otkrio da je E. K. narko-bos iz Bijelog Polja i da je bio Vukotićev glavni logističar tokom skrivanja u Turskoj.

Turski istražitelji su utvrdili da je Radoje Živković platio milion i po eura lideru turske kriminalne grupe Binaliju Džamgozu za organizaciju ubistva, koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori i nalazi se u Istražnom zatvoru.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …