RADOVIĆ: IRF odobrio ženama tri puta više kredita nego lani

Investiciono razvojni fond kao ključni agent u obezbeđivanju finansijske inkluzije žena na nacionalnom nivou je lider i faktor promjena koji daje doprinos oslobađanju ženskog potencijala i osnaživanju žena u faktičkoj ravni kroz najpovoljnije uslove za snaženje ženskog preduzetništva na finansijskom tržištu i brojne druge aktivnosti u skladu s principima i ciljevima Agende 2030“, saopštila je izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda, Irena Radovic na konferenciji posvećenoj ženskom preduzetništvu i liderstvu o organizaciji Unije poslodavaca, a u sklopu posjete G 100: Mission Million ALL WEF.

Ona je kazala da je RF tokom godine za nama preplovio kamatne stope za žene u biznisu i da su uslovi ciljano i dalje izrazito povoljni, uprkos promjenama i rastu kamatnih stopa na međunarodnom tržištu.

Saopštila da je institucija na čijem je čelu u prethodnom periodu sprovela kampanju „Ona pokreće biznis“ kako bi motivisali žene u Crnoj Gori na pokretanje i unapređenje svog biznisa. Kako je istakla, kampanja je, pored podizanja svijesti o važnosti ekonomskog osnaživanja i uključivanja žena, doprinijela da su danas brojke, kada su u pitanju kreditni plasmani IRF-a u razvojne projekte predužeća u većinskom vlasništvu i pod upravljačkom palicom žena, znatno uvećani.

„U prilog tome govori i statistika koja pokazuje da je #RF u periodu od 1. januara do 31. avgusta ove godine ukupno odobrio ženama u biznisu oko 13 miliona eura kroz 83 finansijska aranžmana, što je tri puta veći iznos u odnosu na isti period prošle godine”.

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …