Muzički centar ponovo poplavljen, koncert će morati da otkažu

Biće posla za izvođače radova u Muzičkom centru koji je opet poplavio. Iako je prošle sedmice rađena sanacija, zaposleni kažu da je sada još gore. Zato će koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, koji je zakazan za petak, najvjerovatnije biti otkazan.

Umjesto u koncertnoj sali, prva flautistkinja našeg simfonijskog orkestra Marija Đurđić Ilić za najavljeni koncert se priprema u sali za sastanke. A na bini je, sada već redovna postava u kišnim danima – kofe pune vode i cerade, pa koncerta, u ovoj sali neće ni biti.

“Ja sam tužna. Očekivao nas je lijep koncert, sa divnom solistkinjom i odličnim dirigentom, trebalo je da se otvori sezona. Takav događaj treba da bude grandiozan, treba da bude pod svjetlima reflektora u punoj sali. Po svemu sudeći to se neće desiti u sali koju smo očekivali toliko dugo godina”, kaže Đurđić Ilić.

A 13 godina je trajala rekonstrukcija Muzičkog centra, u koji je uloženo 13 miliona eura. Izgleda nedovoljno. Krov je prokišnjavao i prošle sedmice tokom koncerta, a popravke nijesu dale rezultate.

Isidora Damjanović, direktorica Muzičkog centra kaže da sada još više i više prokišnjava.

“Sad se ta voda širi duž čitave dvorane, u kinoteci je još gore i već to dovodi u pitanje i same instalacije. Struja je, zbog bezbjednosti ugašena, a kakve će biti posljedice znaće se kad se voda povuče”, kaže Damjanović.

Luka Popović iz Službe održavanja ističe da se tehnika rasvjete i ozvučenja koja je dosta skupa i jedinstvena, radi se posebno za potrebe ovakvih dvorana, i stanje je sa te strane baš ozbiljno.

Krov je prokišnjavao i ranije, uređaji nijesu radili, a na upozorenja, izvođač radova – Cijevna komerc, kaže direktorica, nije na vrijeme reagovao, zbog čega razmišljaju i o tužbi.

“Mi smo im se prvi put obratili 18. aprila, evo koji je danas datum. Znači oni su imali vremena i prije velikih vrućina da saniraju krov, sad je već prekasno”, kaže direktorica.

Muzički centar je sada pokriven najlonom, a izvođač kaže da čekaju da kiša prestane, da bi nastavili sanaciju. Muzičarima ostaje da se nadaju da će uprava do petka naći novu koncertnu salu, za šta su sada male šanse.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Kovač: Formiranje političkog pokreta u toku

“Vidim prostor za političko angažovanje, proces formiranja političkog pokreta je u toku. Vremenska odrednica je …