Ministarstvo: Nisu tačni navodi da je Statis dobio prvu rundu pred sudom u Londonu

Medijski navodi da je kompanija “Adriatic properties“ u arbitražnom postupku koji se vodi u Londonu „dobila prvu rundu“, da „neotvaranje hotela nije kršenje ugovora“ i da su „plaže hotelske, do okončanja arbitraže“- nisu tačni, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

– Nasuprot medijskim informacijama, arbitražni sud u Londonu tek treba da se odredi o svemu, a posebno suštini spora- da li je kompanija „Adriatic properties“ prekršila ugovorne obaveze time što dvije godine drži hotele Sveti Stefan i Miločer zatvorenim. To pitanje i dalje je neriješeno, naglašavaju oni.

Kako objašnjavaju, poslednja procesna odluka Međunarodnog suda u Londonu tiče se odbijanja privremene mjere kojom je država, uz argument zaštite javnog interesa Crne Gore, tražila da se hoteli otvore ove sezone.

– Smatramo da takav zahtjev države govori u prilog tome da ne stoje optužbe o „tjeranju investitora“, već naprotiv, stvaranju uslova da uprkos sporu zakupac nesmetano radi.Imajući u vidu da je shodno pravilima arbitraže sva dokumentacija koja se koristi u postupku povjerljivog karaktera, označena stepenom tajnosti, Vlada Crne Gore i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma neće dalje zalaziti u detalje uz ocjenu da medijske spekulacije koje iniciraju drugi učesnici u postupku, uprkos namjeri- neće ostvariti željeni efekat, objašnjavaju oni.

Podsjetimo,  londonski arbitražni sud odbio je zahtev Crne Gore da se otvori grad hotel “Sveti Stefan” i vila “Miločer”, čiji je zakupac kompanija “Adrijatik propertis” vlasništvo Petrosa Statisa.

Narednog meseca počinje glavna rasprava pred arbitražom u Londonu vezano za odšteti zahtjev od sto miliona eura. Pojedini mediji navode da je sud u Londonu utvrdio da neotvaranje hotela nije kršenje ugovora što se tvrdilo u zahtjevu države Crne Gore.

Dan

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …