MANDIĆ: Smijenićemo Đukanovića u Skupštini

Ono što je do sada nesumnjivo utvrđeno je da u Skupštini Crne Gore postoji jasna većina koja je predložila mandatara i da je predsjednik države Milo Đukanović prekršio Ustav prilikom sprovođenja radnji u procesu izbora nove vlade.

Zbog toga su svi poslanici parlamentarne većine koja je pobijedila na izborima 30. avgusta 2020. godine potpisali inicijativu za razrješenje Đukanovića i taj proces će ubrzo uslijediti.

Ovo povodom inicijative o smeni Đukanovića u intervjuu za „Novosti“ poručuje Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, ukazujući da je Đukanović po Ustavu bio u obavezi da na konsultacije o mandataru za sastav nove vlade pozove predstavnike svih partija zastupljenih u Skupštini, ali da to nije uradio.

„Nasilje i protivustavno ponašanje predsjednika se ne može tolerisati, pogotovo što se radi ne samo o kršenju Ustava nego i krivičnom djelu zloupotrebe službene dužnosti. Dakle, predsjednik je funkciju zloupotrijebio da bi ostvario vlastitu i korist svoje politike, a protiv Crne Gore i njenih građana, kršeći Ustav i zakone. To je zabranjeno i kažnjivo. Pravo mjesto za izricanje kazne je Skupština Crne Gore“, kazao je Mandić.

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …