Tragikomična većina rastjerala investitore

Tragikomični su pokušaji aktuelne parlamentarne većine da pobjegne od izbora, saopštio je predsjednik DPS-a Milo Đukanović juče u Pljevljima gdje je organizovana svečanost povodom godinu dana od formiranja postojećeg saziva Savjeta mladih DPS u ovom gradu.

Tokom svog obraćanja okupljenima predsjednik DPS-a se osvrnuo na dvogodišnji period nakon parlamentarnih izbora, koji je nazvao “tegobnim eksperimentom u demokratskom zrijevanju našeg društva”.

-Nažalost, svi jako dobro znamo da su ovo bile godine ozbiljnih gubitaka u ekonomskom i demokratskom razvoju naše zemlje. Na neki način, ovo su izgubljene dvije godine za Crnu Goru. Ovo je vrijeme u kojem su prethodna i aktuelna vlada zahvaljujući svojoj nekompetentnosti i neposvećenosti crnogorskim državnim interesima, proizveli ozbiljne štete na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu.

Ovo su bile dvije godine nekontrolisanog zaduživanja, ne za razvoj, jer svaka vlada se zadužuje, od najmanje razvijenih država pa do najrazvijenijih, kakve su recimo SAD ili Japan. Ali, zadužuju se da bi uložili u razvoj. Za razliku od tih vlada, naše dvije vlade su se zaduživale za tekuću potrošnju i da bi stvarale iluzuju kod ljudi da mogu živjeti mimo rezultata svog rada. To tako radi pijani domaćin. Crna Gora je umjesto odgovornih vlada na čelu svoje kuće imala pijanog domaćina-, poručio je Đukanović.

Dodaje da su ozbiljne štete napravijene na ekonomskom planu.

-Umjesto da osnivaju nove biznise i na taj način otvaraju nova radna mjesta, umjesto da dovode nove investitore i da partnerskim odnosom vlade učvršćuju povjerenje investitora u investicioni potencijal Crne Gore, oni su tokom ove dvije godine uspjeli da rastjeraju investitore koje smo mi prethodno doveli i uspjeli da zatvore nekoliko do tada veoma uspješnih biznisa i na taj način povećaju nezaposlenost u Crnoj Gori-, nastavio je svoje izlaganje Đukanović.

Saopštio je i da ovih dana imamo gotovo tragikomične pokušaje aktuelne parlamentarne većine da pobjegne od izbora.

-To vam je kao da čovjek nezadovoljan svojim izgledom bježi ispred ogledala. Pobjeći ćete ispred prvog, drugog, zadesiće vas treće, četvrto i moraćete pogledati svoj lik. Ako bježite u nedogled, nikada nećete otkloniti nedostatke koji vam se ne dopadaju. Odgovorni ljudi, time i odgovorne partije i politike, ne bježe od izbora.

Izbori su suočavanje sa realnošću. Od izbora bježe samo oni koji su ubijeđeni da će na njima izgubiti. Zato sa vama želim podijeliti vrlo realan i utemeljen optimizam: koliko god bježali od izbora – pokušavaju već sad na predstojećoj sjednici Parlamenta, 30. septembra, glasajući protiv Inicijative za skraćenje mandata parlamentu, da kupe još koji dan svoje umišljene političke važnosti – nema to nikakvog značaja. Oni su vrlo dobro svjesni da su tokom ove dvije godine iskompromitovali svoje partije, svoje ideje, da su dokazali da su apsolutno nedorasla alternativa DPS-u i koaliciji Za evropsku Crnu Goru.

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …