Predsjednik hotelijera: Pojedini hoteli daju polupansion za 17 eura, što nije dobro

Gosti polako odlaze sa našeg primorja, a tome je uveliko doprinijelo i loše vrijeme. Kako su sagovornici Pobjede naglasili prva polovina septembra je bila zadovoljavajuća dok već sada se osjeća nedostatak Ukrajinaca koji su prošle godine bili dominantni u ovom periodu. Sezonski hoteli se uskoro zatvaraju, dok će oni koji rade cijele godine pokušati da se ,,izbore“ do maja iduće godine. Sa rezultatima se, kažu, mogu upoređivati sa 2021. godinom, dok je 2019. još uvijek neuporediva kategorija.

Gosti iz regiona

Vlasnik hotela ,,Grbalj“ iz Budve Nikola Pejović, koji je i predsjednik Udruženja hotela Crne Gore, smatra da je prva polovina septembra bila dobra i da ima najava i za oktobar.

– Ima upita mada ima i damping cijena, tako da pojedini hoteli ,,daju“ polupansion za 17 eura, što nije dobro – kazao je Pejović za Pobjedu.

Njegov hotel je mali porodični koji radi cijele godine i kaže da je bolje nego prošle godine, ali da se ne mogu porediti sa 2019. godinom. Gosti su pretežno sada iz regiona.

– Najviše dolaze iz Srbije, Bosne, Hrvatske nešto iz Bugarske, Makedonije… osjeća se nedostatak Ukrajinaca, ali trenutmo je takva situacija. Kada se završi rat nadamo se da će opet doći kod nas. Hoteli koji rade sezonski, neki naši članovi, planiraju da zatvore objekte i otvore ih u maju sljedeće godine jer ne mogu da izguraju zimu. Lakše im je ključ u bravu nego da se muče – objašnjava Pejović.

Što se tiče poređenja njegov je stav da se nikako ne možemo porediti sa 2019. godinom.

Provjerite slična mjesta

Nagrađuju turiste koji koriste javni prevoz, mogu dobiti besplatnu kafu ili kartu za muzej

Danska prijestolnica Kopenhagen pokrenula je nova inicijativa kojom želi “natjerati” turiste da više koriste ekološke …