PODGORICA: Završena izgradnja Zmaj Jovinog bulevara

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na izgradnji Zmaj Jovinog bulevara na Starom aerodromu. U pitanju je projekat koji je započet sa velikim optimizmom, imajući u vidu šta on znači za stanovnike ovog dijela Podgorice, ali je nažalost njegova realizacija, iz poznatih razloga kasnila. Uprkos svemu, stanovnici Starog aerodroma večeras su u velikom broju iskazali zadovoljstvo zbog završetka radova i izrazili zahvalnost gradskoj upravi na posvećenom odnosu i predanom radu.

“Imamo ogromno zadovoljstvo da konstatujemo da su uspješno privedeni kraju radovi na izgradnji novog Zmaj Jovinog bulevara. U pitanju je jedna kapitalna investicija iz oblasti putne infrastrukture, projekat vrijedan 1,6 miliona eura. Saobraćajnica potpuno nova, sa novom infrastrukturom kako pod zemljom, tako i iznad zemlje, duga 650 metara. Važnije od toga, jedan potpuno novi kvalitet života za ljude koji žive u ovom dijelu grada, a njih je kao što znamo dvadesetak hiljada. Na ovaj način, ne samo što rješavamo problem loše saobraćajne povezanosti Starog aerodroma, odnosno povezanosti sa ostatkom grada, već i problem tretmana atmosferskih voda”, kazao je Vuković i podsjetio da je izgradnju pomenute saobraćajnice, pratio niz problema u prvom redu krajnje nedobronamjeran, neodgovaoran odnos Vlade Crne Gore. “Da nije bilo tako, ovaj bulevar bi bio gotov u decembru prošle godine. Mi smo stotinu puta pisali i nadležnom ministarstvu i ljudima u Upravi javnih radova. Nijesmo dobijali adekvatne odgovore i onda smo na kraju odlučili da se sami umiješamo i da kroz posredovanje obezbijedimo angažovanje jedne građevinske kompanije koja je ovaj posao privela kraju mnogo prije, da je ostalo Vladi da završi radove na izgradnji bulevara, čekali bismo barem početak naredne godine”, istakao je Vuković dodajući da je Glavni grad pokazao odgovoran odnos prema ljudima koji žive ovdje.

“Ja sam kazao da neću dozvoliti dok sam gradonačelnik da bilo ko radi na štetu interesa Podgorice i njenih stanovnika. U narednom periodu, u drugom mandatu, jedan od prioriteta će biti izgradnja nastavka ovog bulevara. Dakle, saobraćajna veza između Zmaj Jovinog i Bulevara Save Kovačevića. Otvorićemo jedan potpuno novi saobraćajni koridor u Podgorici koji nam je prijeko potreban, imajući u vidu da se Stari aerodrom intenzivno razvija i kao što vidite, između Bulevara Josipa Broza i pruge već niče jedno novo naselje, tako da nam je veoma potrebna još jedna kvalitetna saobraćajna veza”, najavio je gradonačelnik i dodao da je uporedo s tim potrebno završiti radove na izgradnji kružnog toka, na ukrštanju pomenutih bulevara, što zavisi od ekspropriacije. “U intenzivnim smo pregovorima sa ljudima koji su vlasnici zemljišta na toj lokaciji. Nadam se da ćemo doći do dogovora. Projekat je spreman, novac imamo, tako da čim se dogovorimo sa njima, krenućemo u izgradnju i tog kružnog toka”, kazao je Vuković i podsjetio da je uporedo sa završetkom radova na izgradnji Zmaj Jovinog bulevara, gradsko preduzeće Vodovod i kanalizacija krenulo u izgradnju preko 1km mreže atmosferske kanalizacije u bočnim ulicama. “Koristeći kolektor atmosferske kanalizacije koji imamo u novom bulevaru, riješićemo i problem sa atmosferskim vodama u ukupno šest ulica. Kao što vidite, večeras je ovdje mnogo ljudi, presrećni su, bili su strpljivi, nijesu gubili povjerenje u nas i mislim da smo mi to povjerenje, kao i uvijek, opravdali”, zaključio je Vuković.

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …