Abazović: URA će zadržati sektor bezbjednosti i spoljnu politiku

U Crnoj Gori postoji malo političke konfuzije, ali mislim da nema rješenja koje nas ostavlja van vlasti, rekao je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović za Gardijan.

Abazović ne dovodi u pitanje da će URA i njeni partneri zadržati kontrolni udio u vladi.

-Zadržaćemo bezbjednosni sektor i spoljnu politiku, to je definitivno i to smo obećali našim partnerima u Stejt departmentu- kazao je.

On je ocijenio i da je njegova Vlada oborena političkim uticajem organizovanog kriminala nakon što je, kako kaže, ona zaustavila švercere kokaina i cigareta.

Govoreći o zaplijeni 1.4 tone kokaina skrivenog u pošiljci banana, Abazović ističe da je sav taj kokaine išao u zapadnu Evropu i dolazio je iz Ekvadora.

Abazović u intervjuu za Gardijan ističe i kako smatra da predsjednik Milo Đukanović predstavlja sponu između organizovanog kriminala i crnogorske politike.

-On je problem. To je moje lično mišljenje jer je on duboko umiješan u korupciju- kazao je.

On je sebe okarakterisao kao političara koji je “rezveden od nacionalizma”.

-Mislim da sam, kao i novi političari koji nemaju prtljag iz 90-ih, razveden od nacionalizma. Želim da promovišem pomirenje u svojoj zemlji, ali i u regionu, kako bismo mogli da idemo dalje-, rekao je lider GP URA, uz poruku da je optimista u vezi sa Crnom Gorom.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …