Abazović održao predavanje i predstavio novu autorsku knjigu na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održao je predavanje na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

Na predavanju za koje je iskazano veliko interesovanje profesora i studenata Univerziteta Kolumbija, a na kojem je moderator bila prof. dr Bet Fišer-Jošida, premijer Abazović je govorio o vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore (EU & NATO), istorijskom kontekstu i regionalnim prilikama kao i prioritetima u radu 43. Vlade. 

On je predstavio i svoju novu knjigu “Kritika globalne etike” koja je prevedena na engleski i albanski jezik, a čija se promocija uskoro očekuje u Crnoj Gori i zemljama regiona. 

Odgovorajući na pitanja studenata i profesora, premijer je, pored teme autorske knjige, govorio i o aktuelnim temama poput odnosa države i vjerskih zajednica, ekologiji te o izazovima i rezultatima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Univerzitet Kolumbija osnovan je 1754. godine i najstarija je visokoškolska ustanova u Njujorku i peta najstarija visokoškolska ustanova u Sjedinjenim Državama. Univerzitet Kolumbija je jedan od najvažnijih svjetskih centara za istraživanje sa svojih preko 31.000 studenata koji studiraju u dvadeset fakultetskih jedinica. Po Šangajskoj listi, Univerzitet Kolumbija je među deset rangiranih svjetskih univerziteta čiji se rezultati temelje na pokazateljima naučnog i istraživačkog rada. 

Premijer je pozvan da govori na Univerzitetu Kolumbija od strane programa Pregovaranje i rješavanje konflikata, premijernog diplomskog programa u okviru Škole za stručne studije Univerziteta Kolumbija.

Ovaj program ima preko 450 bivših studenata koji služe kao naučnici-praktičari za rješavanje konflikata širom svijeta.

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …