Abazović: SAD dao podršku našoj borbi protiv kriminala

“Prošlost ne možemo da izaberemo, ali možemo budućnost. Zato je dijalog jedini put da region dođe do rješenja otvorenih pitanja koja opterećuju saradnju i dalji napredak ka Evropskoj uniji”, poruka je predsjednika Vlade dr Dritana Abazovića sa brifinga za medije iz Jugoistočne Evrope, koji je danas održan u Njujorku.

Na sastanku su otvorena pitanja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, saradnji u regionu, inicijativi Otvoreni Balkan, odnosu Crne Gore prema invaziji Rusije na Ukrajinu te o rezultatima učešća premijera na 77. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Premijer je ocijenio da je posjeta SAD, sa više od 50 aktivnosti koje je imao, rezultirala podrškom aktivnostima Vlade Crne Gore posebno na planu borbe protiv korupcije i snaženja institucija. “Izuzetno sam zadovoljan rezultatima razgovora sa našim partnerima u SAD i UN koji su i ovom prilikom dali punu podršku našim naporima da Crna Gora bude država vladavine prava i prva buduća članica Evropske unije”, kazao je premijer.

Poruka susreta je da Crna Gora ostaje čvrsto posvećena vrijednostima Evropske unije, usaglašavajući svoju vanjsku politiku sa vanjskom politikom EU, te da nastavlja da doprinosi regionalnoj saradnji.

“Predstojeća energetska kriza je test za cijeli region ali i za naše zapadne partnere. Za nas – da pokažemo da govoreći istim glasom i jezikom možemo ostvariti najviši stepen saradnje u vrlo osjetljivom trenutku. Za njih, da nam pruže ruku podrške i jasno stave do znanja da nas doživljavaju ravnopravnim partnerima i pokažu solidarnost u vrlo izazovnom periodu koji dolazi”.

Provjerite slična mjesta

CUP: Unija poslodavaca 17. godina nije dokazala svoju reprezentativnost

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da je Unija poslodavaca (UPCG) jedina organizacija poslodavaca u …