Abazović razgovarao sa izvršnim direktorom Google, pozvao ga da posjeti Crnu Goru

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović bio je počasni gost na 11. Global Citizen Awards u organizaciji Atlantskog Savjeta na čelu sa Frederikom Kempom.

Tokom priređene gala večere u Njujorku, uručene su nagrade ovogodišnjim dobitnicima, izvršnom direktoru Google Sundaru Pičaiju, višestruko nagrađivanom glumcu, filantropu i specijalnom izaslaniku UNESCO za mir i pomirenje Forestu Vitakeru, predsjedniku Finske Sauli Ninistu, premijerku Švedske Magdalenu Anderson i indonežanskom predsjedniku Joku Vidodu.

Uz zahvalnost zbog izuzetnog uvažavanja Crne Gore tokom gala večere, premijer Abazović je istakao da naša država mora iskoristiti šansu koja joj se ukazuje. Tokom večeri, predsjednik Vlade je imao priliku da razgovara i razmijeni kontakte sa izvršnim direktorom Google Sundarom Pičaijem. Abazović je u razgovoru sa njim naveo da je Crna Gora otvorena za uspješne ljude i inovacije u IT sektoru, ističući da digitalni nomadi u Crnoj Gori imaju svoj novi dom i da su dobrodošli u Crnu Goru. Izvršni direktor Google napisao je na tviteru da mu je bilo zadovoljstvo upoznati premijera Abazovića i razgovarati sa njim, dok ga je premijer pozvao da posjeti Crnu Goru.

Provjerite slična mjesta

Vrhovni državni tužilac preuzeo predmet Jelene Perović

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković preuzeo je predmet Jelene Perović, direktorice Agencije za sprečavanje korupcije, …