Vučić: Avionska karta iz Moskve za Beograd na crnom tržištu košta čak 9.000 eura

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući odluku o mobilizaciji predsjednika Rusije Vladimira Putina rekao je da zbog toga avionska karta na relaciji Moskva – Beograd na crnom tržištu dostigla cifru od 9.000 eura.

“Danas je karta Beograd – Moskva na crnom tržištu skočila na gotovo 9.000 eura zbog mobilizacije i mnogih drugih stvari”, rekao je Vučić iz New Yorka za TV Tanjug.

On smatra da je jasno da će Putin da se bori.

“Jasno je i da su ukrajinski vojnici bili daleko daleko brojčano nadmoćniji. Pet ili šest prema jedan. Gotovo nikakvu šansu ruski vojnici nisu imali, i zato pretpostavljam da je doneo odluku o djelimičnoj mobilizaciji”, kazao je predsjednik Srbije.

Dodao je da će takav potez otežati poziciju Zapada.

“Što se Srbije tiče svaki dan će biti sve teži i teži”; rekao je Vučić.

On je dodao i da je suština da danas Kosovo mnogi hoće da predstave kao sui generis slučaj, što ne postoji u međunarodnom pravu.

“Zato im se i žuri. Koliko sam vidio, ministar Lavrov je izašao sa drugom tezom, vezujući Minske i Briselske dogovore. On kaže da se ovo dešava u Ukrajini zbog nepoštovanja Minskih dogovora, pružajući time određenu podršku Srbiji zbog onoga što nije ispunjeno. Ali za nas se ne zna šta je gore. Sve najgore što je moglo da se dogodi za našu Srbiju na međunarodnom planu, dogodilo se”, kazao je Vučić.

Klix

Provjerite slična mjesta

Detalji istrage protiv Lazovića: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom …