Mila Kasalica podnijela ostavku

žavna sekretarka u Ministarstvu finansija Mila Kasalica podnijela je ostavku na tu funkciju.

U obrazloženju ostavke, u kojoj je Pobjeda imala uvid, ona je navela da se pridružila timu ministarstva finansija odgovorno prihvatajući mnoge zadatke bez limitiranja nadležnosti s ciljem realizacije neophodne i važne reformske agende u uslovima značajne eksterne i interne osjetjlivosti u ekonomskog okruženju.

Ona je naglasila da je jedan od ključnih elemenata reformske agende podrazumijevao reformu tima u okviru državnih organa, ali da se taj prije potrebni iskorak nije desio. Kasalica je u svom obrazloženju istakla da Crna Gora mora konačno da bude ozbiljna država i da su za takav poduhvat socijalnih i ekonomskih reformi potrebni odgovorni i ozbiljni ljudi.

– To ni ovaj put nijesam uspjela, stoga odgovorno ostavljam instituciju da nastavi neumitnu institucionalni pad u novoj klanovskoj zarobljenosti onih koji ne dozvoljavaju da se ministarstvo reformiše u ozbiljnu i održivu kvalitetnu instituciju. Posebno zbog činjenice da rad ministarstva određuje ukupne uspjehe rada Vlade, pošto mnogobrojna ministarstva osim da se o malom broju zaposlenih inkorporiraju u Ministarstvo finansija nijesu sposobna da odgovorno obnašaju regulatorne nadležnosti – poručila je Kasalica.

Podsjećamo,  Mila Kasalica je bila državna sekretarka i u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja dok je tim resorom rukovodio Milojko Spajić. On je Kasalicu sa te pozicije smijenio nakon čega je ona pokrenula sudski postupak, zbog kako je ranije saopštila, nezakonite smjene.

Provjerite slična mjesta

Na crnoj listi SAD jedan od najbogatijih ljudi regiona

Na američkoj crnoj listi danas se našao i Slobodan Stanković jedan od najbogatijih pojedinaca u …