Gjeloshaj u Albaniji: Tirana će Tuzima pokloniti javni park

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Gjeloshaj, sa predsjednikom Skupštine Fadilom Kajoshajem, dijelom službenika Opštine Tuzi, kao i direktorom Gimnazije ,,25. Maj”, Lindon Gjelaj, boravili su u zvaničnoj posjeti Tirani.

Tokom posjete dočekao ih je gradonačelnik Tirane, Erion Veliaj, upravo kako bi razgovarali o projektima koje će Opština Tuzi realizovati u saradnji sa Tiranom, sada već dio inicijative Zajednice albanskih opština u regionu.

Jedna od glavnih tema razgovora bio je park koji je počeo da se radi u našoj opštini, za koji je dogovoreno da će grad Tirana pomoći u njegovom finansiranju.

Gjeloshaj se zahvalio gradonačelniku, svom starom prijatelju Erionu Veliaju na pomoći.

Takođe je dodao da je Tirana naš drugi dom, koji je do prije nego što smo postali samostalna opština, bio naš prvi dom, i najveća podrška kako za samostalnost opštine, tako i njenom razvoju, kroz razmjenu iskustava i međuinstitucionalnu saradnju.

Takođe, u okviru – “Tirana, Evropska prijestonica mladih, 2022.”, upriličeno je potpisivanje sporazuma o bratimljenju Gimnazije „25. maj” u Tuzima i Gimnazije „Arben Broči” u Tirani.

Gradonačelnik opštine Tirana, Erion Veliaj na sastanku je otkrio sledeći projekat – „Želimo da budemo dio vašeg uspjeha, stoga smo odlučili da u Tuzima, ali i u Preševu, finansiramo javni park; dakle, za centralni dio grada, kao poklon iz Tirane, kao način da ostavimo zajednički trag i budemo doprinos vašem uspjehu”, istakao je Veliaj.

Provjerite slična mjesta

OHRABRENJE: Deficit budžeta niži 156 miliona eura od plana

Kumulativni budžetski deficit za prvih osam mjeseci ove godine iznosio je 9,4 miliona eura ili …