URA cilja sektore bezbjednosti i odbrane, Demokrate MKI i ekologije

Građanski pokret URA očekuje da njen predjednik Dritan Abazović bude prvi potpredsjednik Vlade za bezbjednost, što još podrazumijeva da ovoj partiji pripadne i mjesto ministra odbrane koje je do sada “pokrivala” Socijaldemokratska partija, odnosno njen lider Raško Konjević.

Ukoliko bi ova kombinacija i prošla neizvjesno je kakav će dogovor postići Demokratski front i Demokrate. I DF i partiju čiji je predsjednik Aleksa Bečić posebno interesuju ministarstva ekologije, turizma i kapitalnih investicija. Bez obzira kome bi ova ministarstva pripala došlo bi do neminovnih pomjeranja, što bi zahtijevalo novu kombinatoriku. Ostalo je neriješeno i pitanje potpredsjednika Vlade, a i Socijalistička narodna partija očekuje da zadrži ministarstva koja su pokrivali njeni kadrovi. Skoro da je izvjesno da će Demokratama pripasti mjesto ministra vanjskih poslova jer je na tom mjestu do sada bio Ranko Krivokapić iz SDP-a.

U suštini može se govoriti o dobrom političkom potezu stare – nove skupštinske većine, jer je kandidovanjem Lekića dobila na vremenu, koje joj je i te kako potrebno. Ako Đukanović da mandat Lekiću, većina dobija novih 90 dana za dogovore oko sastava Vlade.

Dan

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …