SKANDAL: Nova milionska zgrada prokišnjava, ima posla za Tužilaštvo

Gradnja Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke koštala je 13 miliona eura, ali dvije godine od otvaranja, pokazali su se brojni propusti u gradnji, pa je neophodna rekonstrukcija. I dok se izvođač ne oglašava, zaposleni sumnjaju da ima posla za tužilaštvo.

Kofe, najlon i džoger nijesu dio scenografije, već jedini način da se i publika i izvođači zaštite od prokišnjavanja u Muzičkom centru.

Tako je bilo i prije tri dana baš u velikoj dvorani tokom koncerta crnogorskog simfonijskog koncerta.

Luka Popović šef Službe održavanja Muzičkog centra kaže da su tokom nastupa to čuli, ali i pokušali da sakriju.

“Mi smo to pokušali da sakrijemo, ali u prvom redu su primijetili vodu, čuli su se udari vode na krov i kapljice koje padaju na pod. Tokom pauza smo čistili vodu koja se pojavila sa krova”, kaže Popović.

Kiša je ugrozila i oko 500 filmskih traka Zeta filma koji se nalaze u depou Crnogorske kinoteke.

“Mi smo pokušali da zaštitimo najlonima koliko se moglo spasiti. Šteta nije prevelika, to ćemo viđeti u narednom periodu. Kad dođu filmske trake da se pregledaju viđećemo da li je šteta velika ili im ništa nije bilo”, kazao je Vladimir Soković zaposleni u Crnogorskoj kinoteci.

Nije samo kiša problem za objekat koji je otvoren prije samo dvije godine i koji je koštao 13 miliona eura.

“Zgrada je građena da se završi i trebaće da se što prije rekontruiše i dodatni novac odvoji, od dizanja pločica, parketa, proboja vode, crkavanje klimatizacije gđe boravi publika, mnogo problema ima”, kaže Popović.

Isidora Damjanović direktorica Muzičkog centra kaže da je u suštini ovo priča gđe je neko izmislio Muzički centar da bi se potrošile neke pare i vjeruje da ovđe ima posla i za tužilaštvo.

Zgradu Muzičkog centra gradila je kompanija Cijevna komerc, ali od njih nismo uspjeli da dobijemo komentar povodom propusta na koje ukazuju naši sagovornici.

Iz Muzičkog centra napominju da rok za garanciju u okviru koje je Cijevna komerc u obavezi da ispravi manjkavosti u gradnji ističe u oktobru.

“Direktor Cijevne me nikad nije kontaktirao, niti ponudio rješenje ili izvinjenje. Direktor Uprave za izgradnju ne može da utiče na njih, tako da smo mi prepušteni sami sebi. Pretpostavljam da Cijevna čeka oktobar da isteknu garancije da se izvuku, ali vjerujte da neće, daću sve od sebe da se nepravilnosti saniraju i završe”, poručuje Damjanović.

Dok se to ne ostvari, zaposlenima u Muzičkom centru i Kinoteci ostaje da se pribojavaju svake naredne kiše.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Strateški partner Solara na crnoj listi SAD zbog povezanosti sa Dodikom

Kompanija „Kaldera“ iz Laktaša, koja je 21. marta pompezno potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa …