Potrebna snažnija podrška sjeveru kroz bolju iskoristljivost sredstava iz IPA fondova

“Potrebna snažnija podrška sjeveru kroz bolju iskoristljivost sredstava iz IPA fondova, naročito u poljoprivredi” – ključna je poruka  sa sastanka ministra finansija, mr Aleksandra Damjanovića i Meglene Plugčieve, ambasadorke Bugarske u Crnoj Gori.

Ambasadorka Plugčieva ponudila je pomoć njene države, koja ima bogato iskustvo na pristupnom putu Evropskoj uniji, a koje bi Crnoj Gori bilo korisno u namjeri  da efikasnije koristi sredstva iz pristupnih fondova, sa ciljem snažnijeg regionalnog razvoja, naročito na Sjeveru. 

Razgovarano je i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, kao i o važnosti  energetike  u neizvjesnim vremenima, ali i o aktuelnim izazovima na putu očuvanja likvidnosti javnih finansija. 

Ministar Damjanović zahvalio je ambasadorki na partnerskoj i prijateljskoj  podršci Bugarske evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona. Posebnu zahvalnost izrazio je i za prethodno realizovane projekte koje je inicirala Bugaraska,  a tiču se konkretne podrške putem grantova u zdravstvu  Opštinama- Pljevlja, Žabljak, Berane, Nikšić, kao i podršci djeci i omladini Danilovgrada i Podgorice. 

Ambasadroka je informisala ministra o detaljima predstojeće vježbe civilne zaštite koja će se održati u Podgorici, a za koju Opština Sofija šalje Modul srednje urbane potrage i spašavanja, koji čini 37 zaposlenih, pet vozila hitne pomoći, tri laka kamiona, jedno vozilo hitne pomoći, kao i vozilo za reagovanje na incidente i nesreće sa opasnim materijalima. Ministar je kazao da podržava ovakav događaj, ocjenivši ga korisnim u pripremi Crne Gore za vanredne situacije.

Provjerite slična mjesta

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …