Opština Golubovci ni poslije pet godina službenicima nije podijelila stanove

Dva stana koje je Glavni grad još 2017. godine ustupio tadašnjoj Gradskoj opštini Golubovci ni poslije pet godina nijesu podijeljeni, niti se znaju njihovi vlasnici. Na pitanja koja smo poslali Mariji Perović, predsjednici komisije za rješavanje stambenih potreba lokalnih službenika i namještenika odgovorili su iz pi ar službe Opštine. Oni su kazali da će do kraja septembra utvrditi konačnu rang-listu.

– Podsjećamo vas da je Komisija za rješavanje stambenih potreba lokalnih službenika i namještenika u skladu sa zakonskom regulativom preduzela sve potrebne radnje kako bi okončala postupak rješavanja stambenog pitanja službenika i namještenika. Na oglas koji je 2017. godine, objavila Opština u okviru Glavnog grada-Golubovci, prijave je podnijelo ukupno devet službenika, a na raspolaganje su dvije stambene jedinice koje se nalaze na adresi Bulevar Vojvode Stanka Radonjića, kvadrature 26 kvadrata i 42 kvadrata. Nakon svih sprovedenih radnji Komisija je utvrdila i na oglasnoj tabli Opštine objavila rang-listu, na koju su učesnici oglasa iskoristili pravo i uložili prigovore na rang-listu, a nakon čega je u skladu sa procedurom, od strane Komisije učesnicima oglasa dostavljen odgovor na prigovor. Komisija će nastaviti sa ispunjavanjem svojih zakonskih obaveza, te će do kraja septembra utvrditi konačnu rang-listu – kažu iz pi-ar službe.

Iz Opštine nijesu odgovorili kada će biti uručeni ključevi ova dva stana, a konkretno nijesu saopštili ni u kojoj zgradi se nalaze dvije stambene jedinice, kao ni na kojem spratu. Ostali su dužni i da kažu da li neko već koristi stanove, te da li su to provjerili i kod koga su ključevi ovih stambenih jedinica.

Za službenike Opštine Golubovci Glavni grad je 2017. godine obezbijedio garsonjeru i jednosoban stan. Skupština tadašnje GO Golubovci 12. oktobra 2017. godine donijela je odluku o rješavanju stambenih potreba zaposlenih. Konkurs za raspodjelu stanova završen je 5. decembra 2017. godine. Nakon toga trebala je da zasijeda komisija koju je formirao tadašnji predsjednik GO Golubovci Dušan Radonjić i donese odluku kojim službenicima će biti dodijeljena dva stana koja će otplatiti po povoljnim uslovima.

Dan

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …