DF traži vanredne predsjedničke izbore

Želim da vas obavijestim da 41 potpis podrške Miodragu Lekiću imamo ovdje, i nema dileme da neko drugi može obezbijediti podršku, većinsku podršku, kazao je lider DF-a Andrija Mandić.

Kaže i da je predsjednik Đukanović danas pokušao državni udar.

-Vjerovatno je neko procjenjivao da će doći do sukoba u većini, nije mu pošlo za rukom i želimo da ga pozovemo da povuče prijedlog o skraćenju mandata Skupštini- kazao je Mandić.

Kako je kazao, Đukanović je prekršio Ustav na način što nije pozvao Lekića na konstultacije.

-Najnoviji udarac na parlamentarnu većinu, većinsku volju građana danas je zaustavljen odgovornim odnosom 41-og poslanika koji su poručili da sitne političke igre neće proći. Jedna perfidna podmukla niska politička igra od strane Đukanovića, usmjerena protiv većine danas je osujećena i mi očekujemo da povjeri mandat Lekiću.

Danas smo predložili da predsjednik parlamenta danas raspiše vanredne predsjedničke izbore, kako bi spriječili Đukanovića da donosi neodgovorne odluke poput ove- kazao je Mandić.

Kako je kazao, to će biti jedna od tema njihovih budućih razgovora.

Knežević: Đukanović pokušao državni udar, Đurović da raspiše vanredne predsjedničke izbore

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da je Đukanović ignorisao Ustav i zakon i pokušao državni udar.

-Đukanović je potvrdio da je remetilački faktor u Crnoj Gori. Nije postojala obaveza da mu se dostavljaju potpisi, on je bez njih dobijao mandate- kazao je Knežević.

Dodaje i da su prikupili 41 potpis kako bi poslali poruku Đukanoviću da mu neće dozvoliti da se igra.

-Brzo ćemo pokrenuti razgovor da predsjednica Skupštine raspiše vanredne predsjedničke izbore, jer mi nećemo dozvoliti nikome da izigrava volju građana- navodi Knežević.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …