Bečić: Ko je odgovoran? Oni koji nijesu htjeli da stave potpis na kandidaturu Miodraga Lekića

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je danas, nakon sastanka parlamentarne većine iz 2020, da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije imao bilo kakvih ustavnih smetnji da da mandat Miodragu Lekiću, te da mu je to bila dužnost i obaveza.

On je odgovorio na pitanje šta ako inicijativa za skraćenje mandata Skupštini ne dobije podršku.

“Jednima je cilj da ova Vlada nastavi, a drugima da onemoguće formiranje 44. Vlade. Nećemo dati podršku tom prijedlogu, odmah smo to saopštili”, poručio je Bečić.

Kako je naveo, jasno je do kakvih posljedica dovodi politika stalnog ucjenjivanja i blefiranja.

Kaže da nije očekivao da će Đukanović pokazati konstruktivnost.

“Zato sam insistirao da se stave potpisi i onemogući neki manevar koji nije u skladu sa Ustavom”, poručio je Bečić i dodao da su to isto tražili i predstavnici Demokratskog fronta.

“Ko je odgovoran – oni koji nijesu htjeli da stave potpis na kandidaturu Miodraga Lekića”, naveo je on i podsjetio na stav premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da neće potpisati predlog da Lekić bude mandatar jer je to zamka. Bečić se upitao – za koga.

“I juče smo insistirali da se stave potpisi i neko nije htio. Juče nijesu htjeli i nakon ovog manevra Đukanovića sad ođe. Vrijeđa li to našu inteligenciju, zaista sve mora da ima granice”, kazao je Bečić.

Antena M

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …