Zalagaću se za konsenzus, dogovor i povjerenje

Nakon što se većina od avgusta 2020. dogovorila da predloži za mandatara lidera Demosa Miodraga Lekića, on je novinarima u Skupštini kazao kako će, ako bude premijer, zalagati se da vlada funkcioniše na principima konsenzusa, dogovora i povjerenja.

Naša koalicija je dosta heterogena, rauličitog političkog i ideološkog sastava, ali ona je dobila povjerenje građana i mislim da upravo tim načinom možemo da postignemo, ne samo da traje nego da bude funkcionalna”, istakao je Lekić.

Lekić je kazao da se sada otvara perspektiva da se konstituiše vlada na bazi pobjede iz 2020.

Lekić je naveo da je postignuti dogovor “demant da stara većina nije spremna i sposobna da konstituiše vlast”.

Istakao je da se nikad nije samopredlagao i da je bio spreman da glasa i za druge kandidata.

“Tako je došlo do situacije da sam se pojavio kao konsenzus, ja to nisam mogao da odbijem, ja sam svjestan da ovo predstavlja veliku čast, ali i veliki teret, ali i veliku žrtvu”, rekao je Lekić.

Upitan da li ima sumnju da će mu predsjednik države Milo Đukanović dati mandat kaže da se radi o elementarnim pojmovima demokratije te da ne očekuje da predsjednik osporava bazične principe demokratije.

RTCG

Provjerite slična mjesta

SDT: Optužnica protiv bivšeg čelnika Nikšića

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg vršioca dužnosti predsjednika opštine Nikšić Dragana Perovića …