Na sudu završilo 30 neredovnih platiša struje

Od početka godine trideset Pljevljaka našlo se na sudu jer nisu odobrili zaposlenim u Crnogorskom elektrodistrubutivnom sistemu (CEDIS-u) da im isključe struju. Oni nisu redovno plaćala račune za struju, a pošto nemaju nikakva primanja i naplatu nije moguće izvršiti preko javnog izvršitelja, u CEDIS-u su odlučili da izvrše isključenja ovih domaćinstava ali nosioci domaćinstava nisu dozvolili pristup do imovine, pa je kompanija podnijela tužbe.

–DOO “Crnogorski elektrodistrubutivni sistem” Podgorica, u periodu od 1. januara do 13. septembra, pred ovim sudom podnio je 30 tužbi zbog smetanji u posjedu, kazala je u izjavi za “Dan” predsjednica pljevaljskog Osnovnog suda Marina Jelovac.

Pored tužbi koje se odnose na smetanju u posjedu, pljevaljskom sudu je, CEDIS podnio i brojne zahtjeve za donošenje privremene mjere, kako bi se izvršilo isključenje sa mreže onih domaćinstava koja nisu redovno plaćala račune a pritom nisu dozvolili da se izvrše isključenje.

– Ukupno je podnijeto 27 predloga za određivanje privremene mjere – kazala je Jelovac.

Najveći broj optuženih je iz pljevaljske Bukovice, čiji su domovi od Pljevalja udaljeni do 80 kilometara.Predsjednik Mjesne zajednice Bukovica Gligor Topalović kaže da u ovoj MZ postoje domaćinstva koja su već više od deset godina bez električne energije.

– Nažalost, na području Bukovice postoje domaćinstva koja više od deset godina nemaju električnu energiju, jer im je isključena usled neplaćanja računa. Članovi tih domaćinstava su bez ikakvog primanja i u veoma teškoj su materijalnoj situaciji. Postoje i povratnici, kojima je Vlada Crne Gore izgradila kuće, i koji u Bukovici borave par mjeseci u godini. Njima se struja isključuje bez njihovog prisustva i to za male iznose – kaže Topalović.

Iz Ekološkog društva “Breznica”, koje se zalagalo da se u zimskim mjesecima Pljevljacima računi za struju umanje za 50 odsto ili da se čak pljevaljsko stanovništvo oslobodi plaćanja struje, kažu da je strašno da se neki starac ili starica, koji nemaju nikakvo primanje, nađu na sudu jer su spriječili električare da im isključe struji.

Dan

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …