Mandić: Prihvatamo ponudu GP URA i CIVIS-a, vjerujem da sada ne mogu biti protiv vlastitog predloga

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić objavio je autorski tekst u kojem poziva na hitno predlaganje mandatara za sastav nove Vlade.

Mandić je rekao da je DF odlučio da prihvati ponudu koju su im, kako je naveo, predstavnici Građanskog pokreta URA i CIVIS-a saopštili kao njihov „minimum“ u procesu dogovaranja.

Kazao je da su svi poslanici DF-a, Demokrata, Radničke partije, Ujedinjene Crne Gore, Prave Crne Gore i Demosa spremni odmah da potpišu predlog da Miodrag Lekić bude mandatar. Očekuju, kako je kazao, da potpisima podršku tom predlogu pruže i URA, CIVIS i Socijalistička narodna partija (SNP), kako bi u ponedjeljak zatražili mandat za sastav nove Vlade.

Naš cilj je da se DPS ne vrati na vlast, da poraženi ne bude pobjednik, a pobjednik poraženi zbog neke fotelje ili nadležnosti. Mi na to ne pristajemo i zato smo donijeli ovakvu odluku.

Ovaj stav sam prenio našim kolegama koje su učestvovale u razgovorima i očekujem potvrdan odgovor. Vjerujem da kolege iz URE i CIVISA ne mogu biti sada protiv vlastitog predloga koji smo mi prihvatili.

Procjenjujem da je važno da se zna da su svi poslanici Demokratskog fronta, Demokratske CG, Radničke partije, Ujedinjene CG, Prave CG i Demosa spremni odmah da potpišu predlog da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav nove Vlade CG. Očekujemo da se tim potpisima pridruže i potpisi URE, CIVISA i SNP kako bi, kao što smo i najavili predsjedniku CG, sjutra zatražili mandat za sastav nove Vlade.

Vrijeme za dogovor nam ističe, nisu više u pitanju dani, nego sati.

Kolege iz URE, CIVISA i SNP-a, ja još ne gubim nadu u dogovor, jer vjerujem da svi znamo kolika je odgovornost na nama. Ne vjerujem da će se u ovom vremenu velikih promjena i još većih izazova neko pokazati nedostojnim predstavnikom naroda koji nas je glasao 2020. godine.

Danas se pravi onaj važan izbor koji će suštinski obilježiti političko djelovanje svakoga od nas pojedinačno i odrediti budućnost naših političkih organizacija. Siguran sam da niko ne želi da bude prepoznat i prozvan kao čovjek koji nije zaslužio narodno povjerenje.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …