“Lidl” kupio zemljište u Nikšiću, “Big” otvara 300 radnih mjesta

Dan opštine je uvijek prilika da se sumiraju rezultati u prethodnoj godini. Ovoga puta, na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 18. septembra, Dana opštine Nikšić, prvi čovjek opštine Marko Kovačević kazao je da je ukupna vrijednost izvedenih radova u prethodnih godinu dana iznosila blizu 3,5 miliona eura, kao i da je, prema zvaničnom podatku Monstata od juna prošle do juna ove godine u Nikšiću posao dobilo skoro 3.000 građana sa većom prosječnom zaradom od 190 eura.

Prema riječima Kovačevića, kada je nova lokalna uprava stupila na funkciju u opštinskoj kasi bilo je 1,5 miliona eura, prošlog 18. septembra 3,8 miliona, a ovoga 5,77 miliona eura. Prema njegovim riječima prihodi u prvoj polovini 2022. veći su za skoro četiri miliona nego u prvoj polovini prošle godine.

„U dogovoru sa resornim Ministarstvom uskoro će svoj rad nastaviti komisija za pravljenje regionalnog reciklažnog centra u Nikšiću, koji će osim povećanja kvaliteta životne sredine značiti nova radna mjesta za naš grad. Kao povoljno mjesto za svoje investicije Nikšić su prepoznali i ruski investitori proizvođači svjetskog brenda votke ‘Beluga’ koji će u Nikšiću proizvoditi votku, džin i likere, a prema onome što su rekli planiraju da zaposle 300 ljudi“, kazao je Kovačević.

Kao nove investitore u narednoj godini Kovačević je naveo „Big“ koji će, kako je kazao, dovesti 20 svjetskih brendova i otvoriti 300 novih radnih mjesta, zatim „Lidl“ koji je već kupio zemljište, „Waikiki“…

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, kazao je da je siguran da su nakon nešto vise od godinu dana rada ove lokalne uprave vidljivi napori i pomaci u svim sferama.

“Trudili smo se da, prvenstveno – djelima, motivišemo naše sugrađane da ostanu u rodnom gradu, kao i one koji su ga napustili – da nam se vrate. Znamo da su naše najveće bogatstvo i neiscrpan resurs – vrijedni i dobri ljudi. Stoga i ulažemo maksimalne napore kako bi stvorili okolnosti u kojima bi svi imali jednaku šansu da se, na svakom planu, ostvare na svom “ognjištu”, u svom Nikšiću”, kazao je Vuković.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …