Abazović na TLN dodjeli nagrada u Vašingtonu: Bez slobode medija nema demokratije, razvoja i mira

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prisustvovao je sinoć dodjeli nagrada medijskim poslenicima iz cijelog svijeta koja se održala u organizaciji Transatlantske liderske mreže (TLN) u centralnoj dvorani nacionalnog Pres kluna u Vašingtonu.

Kao jedan od šest laureata “Sloboda medija”, jedan od osnivača Vijesti Željko Ivanović dobitnik je nagrade u kategoriji izuzetnost komentara i kritike. Pored Ivanovića, zlatnu medalju TLN-a primila je Dženifer Grifin, saradnica Foks njuza za nacionalnu sigurnost pri Pentagonu, dok je zlatna medalja za istraživački rad u stranim medijima pripala Olgi Rudenko, odgovornoj urednici Kijev Independenta iz Ukrajine. Širin Abu Akleh je posthumno nagrađena u kateogriji međunarodnih izvještavanja, dok je nobelovka Maria Resa, filipinsko-američka novinarka i generalna direktorica portala Repler, nagrađena u kategoriji rasvjetljavanja korupcije. Dvadesetočlani međunarodni žiri koji su činili vodeći ljudi TLN-a, američke diplomate i poznati urednici i autori vodećih američkih i evropskih medija u kategoriji mladih novinara nagradili su Vladislava Davidžona, američkog državljanina rođenog u Uzbekistanu, novinara Tablet magazina i osnivač Odesa Rivjua.

Predsjednik Vlade Abazović istakao je da ne postoji veća čast nego da prisustvuje događaju gdje se građani Crne Gore nagrađuju priznanjima za uspješnost.

,,Cilj je da pokažemo da stojimo uz ljude koji se bore za slobodu, pravdu i istinu i na taj način, sa prepoznatljivošću u svijetu, donose uspjeh svojoj državi”, naglasio je premijer Abazović.

On je naveo da treba svi da radimo na tome da podstičemo slobodu medija.

,,Bez slobode medija nema demokratije. Bez demokratije nema razvoja i mira. Vjerujem da ćemo se u budućnosti svi boriti za te vrijednosti”, naznačio je predsjednik Vlade Abazović.

Abazović je, čestitajući još jednom Ivanoviću i svima onima koji su istrajni u borbi za slobodu govora, misli i djelovanja, istakao da demokratskoj Crnoj Gori treba svi zajedno da težimo. ,,To je kosmopitski i evropski duh koji treba značajnije da unesemo u našu zemlju”, zaključio je premijer Abazović.

Provjerite slična mjesta

Tačka na priču o pet miliona štete

Nekadašnji gradonačelnici Budve, Dragan Krapović i Marko Carević, i bivši načelnik opštinske Službe za naplatu …