Katnić: Abazović nije oduzeo nijedan paket cigareta, već zaplijenio one redovno skladištene u Luci Bar

Odlazeći premijer Dritan Abazović, iako on to ne radi već Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Specijalno policijsko odjeljenje (SPO), nije privremeno oduzeo nijedan paket cigareta, niti je procesuirao neku od kriminalnih grupa, već je zaplijenio cigarete koje su redovno skladištene u Luci Bar, kazao je za portal Standard bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Katnić je reagovao na tvrdnju Abazovića koji je, na pres konferenciji održanoj u četvrtak 15. septembra, rekao da je za 10 godina zaplijenjeno 34.000 paketa cigareta, a za četiri mjeseca 155.000 paketa, i da je to razlog zašto je trebala da padne vlade.

Katniću objašnjava da su bivši SDT i SPO otkrili više kriminalnih grupa koje su se bavile nedozvoljenim prometom cigareta i duvanskih proizvoda i procesuiralo ih u redovnom postupku, i dodaje da je u vrijeme njegovog mandata kao GST privremeno oduzeto 64 hiljade paketa cigareta u vrijednosti od oko 70 miliona eura, i da je sve to urađeno operativnim radom SPO-a u saradnji sa međunarodnim partnerima, posebno sa bezbjednosnim službama Velike Britanije.

Za razliku od toga odlazeći premijer Dritan Abazović, iako on to ne radi već SDT i SPO, nije privremeno oduzeo nijedan paket cigareta, niti je procesuirao neku od kriminalnih grupa, već je zaplijenio cigarete koje su redovno skladištene u Luci Bar – kaže Katnić.

On je upitao Abazovića zašto nije za te cigarete procesuiran bilo ko za stvaranje kriminalne organizacije, ako su počinili krivična djela?

Možda je nekom upravo bio cilj da se spriječi otkrivanje kriminalnih grupa koja vrše nedozvoljen promet cigareta iz BiH preko Crne Gore – zaključio je Katnić.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …