Investitori ljuti na Vladu i CEDIS jer im se ne izlazi u susret

Ogromne su poteškoće na koje nailaze strani investitori u Crnoj Gori tvrdi Nataša Grdinić, izvršna direktorka CMM Investment Consulting Group, koja u naredne dvije godine planira nove projekte na 30.000 kvadrata.

Ne rješavaju se infrastrukturni problemi, nema prostornih planova, ne možemo objekte priključiti na struju, a saglasnosti za projekat traju i preko dvije godine. Iako investitori sve uredno plate, ne mogu da shvate zašto se njihovi zahtjevi ne sprovedu u roku po ugovoru koji potpišu sa nadležnim institucijama – rekla je Pobjedi Grdinić i naglasila da je sporost administracije zapanjujuća.

Realizacija

CMM je kompanija koja realizuje mnogo inostranih investicija i dovodi strane investitore u Crnu Goru. Sama sam investitor koji radi milionske projekte. Na putu realizacije skoro svakog projekta do sada prva prepreka sa kojom se susrijećem, bilo da se radi o meni ili mom klijentu, jeste infrastrukturalno obezbjeđivanje lokacije – kaže Grdinić.

Objašnjava da investitor potpisuje ugovor za komunalije i plaća značajnu sumu za početak projekta, ali u 90 odsto slučajeva nijedna lokacija nije komunalno obezbijeđena u skladu sa ugovorom.

Sva sredstva koja se plaćaju za komunalno opremanje često ne budu usmjerena na lokaciju koja se u tom trenutku gradi već se čeka neki plan koji traje godinama i u nekim slučajevima se ne realizuje. Ali uplata ostaje – naglašava Grdinić.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Prvi Craft fest počeo sinoć u Podgorici pod sloganom “Kupujmo domaće”

Prvi Craft Fest Montenegro, manifestacija koja okuplja domaće zanatske pivare iz Crne Gore počela je …