Abazović čestitao Dan opštine Žabljak

Predsjednik Vlade Crne Gore uputio je čestitku, predsjedniku Opštine Veselinu Vukićeviću, predsjedniku Skupštine opštine Vidoju Tomčiću i svim građankama i građanima durmitorskog kraja, povodom 17. septembra, Dana opštine Žabljak.

Čestitku prenosimo integralno:

,,Opština koja je ne tako davno predstavljala regionalni centar i nadaleko poznatu bazu planinskog, sportskog, izletničkog i rekreativnog turizma, pred ozbiljnim je zadatkom da iznova valorizuje sav svoj prirodni, kulturni, intelektualni i poljoprivredni potencijal, koji zaslužuje da se mjeri i nadmeće sa prestižnim, referentnim evropskim turističkim centrima.

Održivo ulaganje u sveukupnu infrastrukturu Žabljaka, kapitalne investicije, intenzivnije, plansko pristupanje evropskim fondovima za razvoj, dalji napredak etno turizma, formiranje visokomobilnih malih i srednjih preduzeća, zasnovanih na domicilno porodičnoj manufakturi, pravac je u kom Žabljak treba da se razvija da bi doživio privredni preporod.

Za nama je turistički veoma uspješna godina na sjeveru države. Planine poput Durmitora sve više postaju tražene na turističkoj mapi, za šta smo sigurni da će Žabljak znati da iskoristi. Uvjereni smo da će odluka Vlade, da mimo kapitalnog budžeta svim opštinama na sjeveru opredijeli do milion eura za jedan kapitalni projekat, doprinijeti razvoju tog kraja.

U želji da Žabljak i Crna Gora dožive nesporni ekonomski, prosvjetni, kulturni i sportski prosperitet, još jednom vam čestitam Dan opštine”

Provjerite slična mjesta

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …