SDP i SD za vanredne parlamentarne izbore

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) i Socijaldemokrate (SD) završili su konsultacije sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Ispred SDP-a na sastanku su bili lider te partije Raško Konjević i potpredsjednik Borislav Banović. Nakon sastanka nijesu davali izjave medijima.

SDP: Vanredni parlamentarni izbori rješenje aktuelne političke situacije

Kako se navodi u saopštenju SDP-a, njihovi predstavnici prenijeli su Đukanoviću stav da je rješenje aktuelne političke situacije, nakon pada 43. Vlade koji je uslijedio zbog odustajanja od evropskih i reformskih prioriteta, organizacija vanrednih parlamentarnih izbora.

“S tim u vezi je neophodno, odmah po isteku ustavnih rokova za izbor mandatara, pokrenuti proceduru koja će omogućiti održavanje novih parlamentarnih izbora”, navodi se u saopštenju.

U SDP-u su sigurni da će ti izbori dovesti do formiranja stabilne i snažne evropske većine čiji će prioritet biti uspostavljanje jakih institucija, vraćanje evropskom putu, odlučna borba protiv kriminala i korupcije i ekonomski oporavak Crne Gore.

Završene su i konsultacije sa SD-om. Na sastanku je ispred te partije bili poslanik i potpredsjednik te stranke Boris Mugoša i generalni sekretar Miloš Čelanović.

Mugoša: Korektno da se mandat vrati građanima

Mugoša je nakon sastanka kazao da su mjesecima govorili da su potrebni izbori.

“Nalazimo se u političkoj i ekonomskoj krizi i čini se da je korektno da se vrati mandat građanima i da dobijemo istinsku evropsku vladu”, rekao je Mugoša.

Kako je rekao, proces traje još par dana i predsjednik ima nadležnosti.

“Vratimo mandat građanima”, zaključio je Mugoša.

RTCG

Provjerite slična mjesta

PES: DPS spinovima pokušava da relativizuje aktuelna hapšenja

Spinovi na račun ministra vanjskih poslova, kojima se služi DPS jesu pokušaj da se relativizuju …