Joković: Odričemo se funkcija – izvolite, sastavite Vladu

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Vladimir Joković, saopštio je nakon današnjeg sastanka da njegova partija traži samo ona mjesta koja Demokratski front (DF) i Demokrate zauzimaju, pozivajući da se nastavi sa pregovorima.

SNP, kako je dodao, stavlja na raspolaganje svaku svoju funkciju.

 Ne treba nam predsjednik Skupštine, potpredsjednici, predsjednik Vlade, potpredsjednici, možda nam to i ne pripada, ali se odričemo i ministarstva finansija, poljoprivrede, prosvjete, zdravlja i sporta. Je li dovoljno od SNP-a? Izvolite, sastavite Vladu, poručio je on. 

Pozvao je sve da se “ide dalje u pregovore” i izglasa Ustavni sud i Sudski savjet, uz osvrt na poziciju SNP-a prilikom formiranja 42. Vlade.

– Neko je imao premijera, neko predsjednika Skupštine, neko dva potpredsjednika Skupštine, neko generalnog sekretara… SNP nije imao apsolutno ništa. Kada je došla Vlada u ćorsokak, SNP je rekao da ne traži ništa, ali da će dati podršku, samo se dogovorite…, kazao je Joković.

Naveo je da nikada neće pristati da ih napadaju “oni koji smatraju da su ovi pregovori zbog SNP-a zapeli”.

– Mislim da je velika šansa propuštena kad nije dozvoljena rekonstrukcija vlade. I poslije svih napada, SNP je ipak smogao snage i sješće da razgovara oko formiranja Vlade, kazao je Joković uz ocijenu da je 43. Vlada za DPS bila “daleko nepovoljnija” od 42.

Dan

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …