Bivša direktorka puštena da se brani sa slobode

Bivša izvršna direktorica preduzeća “Putevi” Podgorica, Violeta Klikovac, puštena je da se brani sa slobode, potvrđeno je za “Dan” iz Višeg suda u Podgorici. Naime, sudija za istage tog suda Dragoje Jović nije prihvatio predlog Specijalnog državnog tužilaštva da odredi pritvor do 30 dana osumnjičenoj Klikovac.

Podsjetimo, kako je ranije pisao dan ona je u SDT-u na saslušanju kazala da je sve radila po zakonu i da se ne radi o prevari. Navela je da je u pitanju dužilačko povjerilački odnos. Naglasila je da postoji dokumentacija koja to potvrđuje.

Podsjećamo, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja prije dva dana su uhapsili Klikovac po nalogu SDT-a, na osnovu sumnje da je zloupotrebila službeni položaj. Istraga sumnja da je za vrijeme njenog radnog mandata došlo do zloupotrebe u vidu neregularnog trošenja novca.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode V.K, zbog postojanja osnova sumnje da je, kao službeno lice, izvršni direktor privrednog drustva “Putevi”, koje obavlja poslove od javnog interesa, učinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Lice lišeno slobode će radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog, biti sprovedeno državnom tužiocu u zakonskom roku – kazao je ranije za portal Dan portpratol i tužilac Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Ona je od 2017. godine bila na funckiji u pomenutom preduzeću, a 2019. godine podnijela je ostavku.

Dan

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …