Žena uhapšena zbog ucjene: Tražila poznaniku 5.000 eura da ne objavi erotske snimke

Banjalučanka J.R. (40) privedena je u policiju nakon što ju je poznanik iz Prijedora prijavio da ga je putem SMS poruka ucjenjivala da će objaviti kompromitujuće fotografije i video-snimke te tražila da joj isplati 5.000 eura.

Naime, Policijskoj upravi Prijedor Prijedorčanin je prijavilo ga nepoznata osoba ucjenjuje i prijeti mu putem poruka da će na društvenim mrežama i plakatima objaviti fotografije i video snimke kompromitujućeg sadržaja, ukoliko ne isplati određeni iznos novca, čime je počinjeno krivično djelo ucjena u pokušaju.

“Postupajući po prijavi policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac ovog krivičnog djela lice J.R. iz Banjaluke. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičena ucjenjivala oštećenog, na način da je putem SMS poruka sa telefonskog broja mobilnog operatera ostvarila kontakt sa oštećenim kojeg poznaje od ranije, te istog pokušala ucjeniti objavljivanjem navodnih fotografija i video snimaka, da joj isplati novac u iznosu od 10.000 KM”, navode iz policije.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilašva Prijedor kojem će nakon komletiranja predmeta protiv J.R. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.  

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …