Posjetioci uživali u besplatnoj konzumaciji grožđa i fantastičnom muzičkom programu


Virpazar, riznica vinogradarstva, uspješno obilježio Drugi festival grožđa i početak berbe
Sredinu septembra, Virpazar je dočekao kao domaćin Drugog festivala grožđa, kulturno-zabavne manifestacije, kojom je simbolično obilježen početak berbe u jedinstvenom vinogradarskom regionu — Crmnici.
Nastupi fantastičnog folkolornog anasambla ,,Rumija”, muzičara Rajka Joličića, Nemanje Bogićevića i L'ombelico benda, zabavili su mnogobrojne posjetioce koji nijesu propustili priliku da besplatno probaju grožđe, kao i da u pauzama između plesa, posjete zanimljive štandove ispunjenje domaćim proizvodima i rukotvorinama.
Slavlje je uveličalo i prisustvo predsjednika Bara Dušana Raičevića i direktora Turističke organizacije Bar (TO Bar) Ivana Kovača, koji su zajedno sa saradnicima, obišli impresivnu vinariju ,,Cermeniza” i na taj način pružili podršku lokalnim turističkim privrednicima.
Tom prilikom, gradonačelnik se zahvalio porodici Đurišić, koja je srdačno dočekala goste i upoznala ih sa ponudom njihovog domaćinstva.
,,Učinili su nam veliku čast da zajedno uberemo grožđe ili grođe, kako Crmničani kažu. Negdje smo na simboličan način ozvaničili početak Dana grožđa, manifestacije koja naša TO na Virpazaru organizuje drugi put, nakon dvije godine pauze. Time jasno stavljamo do znanja da smo sa nivoa TO ove godine nastojali da organizujemo niz manifestacija, i upravo je današnja manifestacija svojevrstan spoj tradicije, poljoprivredne proizvodnje i turizma. Jako sam srećan zbog činjenice da je upravo ovih dana sezona u punom kapacitetu u crmničkoj regiji,” kazao je Raičević.
Ni vlasnik vinarije, Marko Đurišić, nije krio zadovoljsto što su čelni ljudi Bara odlučili da posjete njegovo imanje, koje godinama važi za najatraktivniji ugostitelji objekat na području Crmnice.
,,Milo mi je ako smo vas ugostili onako kako treba. Svakoga treba ugostiti, a posebno vas koji ste došli iz Bara i odlučili da saznate šta radimo i kako proizvodimo. Jako mi je drago što ste nas posjetili,” istakao je Đurišić.
Direktor TO Bar Ivan Kovač, podsjetio je da se posljednjih deset godina istinski trude da afirmišu virpazarski kraj i da u najboljem mogućem ruhu predstave sve ono što posjeduje to područje.
,,Svako ko dođe u Virpazar ima priliku, ne samo da proba predivno vino, već i domaće proizvode. Napravili smo brošuru aktivnog turizma i vinskih puteva, sve u cilju promocije ovoga kraja. Posjetioci ovdje imaju mogućnost da iznajme kajak, krstare Skadarskim jezerom, obiđe jedan od osam prekrasnih vidikovaca u sklopu naše panoramske rute i bace pogled na Bešku i Moračnik,” objasnio je Kovač, a ujedno i dodao da sezona u ovom području mnogo duže traje u odnosu na ostala dijelove Crne Gore, iz razloga što sada dolaze turisti iz Zapadne Evrope koji vole da posmatraju ptice.
U prilog tome govori i činjenica da je TO Bar ove godine, po prvi put, nastupila na Sajmu turizma u Londonu, gdje je predstavila atraktivne predjele pogodine za aviturizam.

Izvor i foto: Mediabiro

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …