Ministarstvo finansija: Neodržive i paušalne ocjene političara

Ministarstvo finansija u ime Vlade Crne Gore informiše javnost da su neodržive paušalne tvrdnje političara koji su ranije radili unutar struktura državnog organa koji se bavi finansijama, o tome da “nerješavanje hakerskog napada dovodi u pitanje preciznost rebalansa”, odnosno izmjena i dopuna Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu.

U istovjetnom režimu nesumnjive činjeničnosti tim Ministarstva finansija je pripremio rebalans, koji se oslanja na ukupne raspoložive podatke potrošnje za tekući period, a podaci o potrošnji avgusta će u redovnoj proceduri biti dostupni tokom naredne sedmice. Kao i u ranijem nepreciznom informisanju javnosti od strane nosilaca političkih izjava, Ministarstvo finansija upućuje pažnju javnosti da je porez na dodatu vrijednost vrsta indirektnog oporezivanja potrošnje, pa samim tim predstavlja javni prihod koji se u cjelosti generiše iz potrošnje.

Ministarstvo finansija je u ime Vlade odgovorno već upoznalo javnost da su podaci o planiranju, plaćanjima i izvršenju budžeta Crne Gore u stabilnom informaciono-tehnološkom (IT) okruženju. Navedeno kreira objektivnu bazu na osnovu koje se pripremao zakonski tekst o rebalansu budžeta.

Ministarstvo finansija nanovo podsjeća da sistemska rješenja i odgovorni pristupi radu državne uprave predstavljaju resurs građana Crne Gore. Tekuće aktivnosti i postupanja državne uprave jesu obilježena napornim praćenjem značajne pisane korespodencije, ali kvalitet i posvećenost u radu su odrazi rada timova u državnim organima u kontinuitetu.

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …