Konatar: Abazović i dalje treba da bude premijer, insistiramo da ostanu isti ministri i u 44. vladi

Miloš Konatar poslanik GP URA ocijenio je da je trenutna situacija koja se tiče dogovora političkih partija teška i komplikovana te da nije u pitanju “zamajavanje javnosti”. On je to saopštio večeras gostujući na Televiziji Vijesti.

Dodao je da političke partije moraju biti konkretne i moraju što prije izaći pred građane Crne Gore.

Ako imamo dogovor da ga imamo i da radimo u skladu sa njim. Ako ga nemamo, onda moramo ići u pripremu vanrednih izbora. Sve što se dešava, isključujem kolege iz Demokratskog fronta (DF) dešava se iz razloga da Dritan Abazović ne bude premijer Crne Gore i da sa te pozicije aktivno vodi borbu protiv kriminala i korupcije, naveo je Konatar, dodajući da postoji šansa da se dogovore.

Dritan Abazović je stavio svoju glavu na panj. Pokrenuo je neka pitanja, imenom i prezimenom pomenuo ljude i kompanije, otvorio pitanje oko šverca cigareta i svega ostalog što nije jedan zvaničnik uradio u istoriji crnogorskog parlamentarizma, rekao je Konatar.

Osim DPS-a, tvrdi Konatar, u proces da se onemogući da Abazović bude premijer naredne Vlade uključile su se i Demokratska Crna Gora, Marko Milačić i Goran Danilović. Iskazao je nadu da će biti dogovora uz zaključak da je bolje da nema trulih kompromisa u koje niko ne vjeruje. Konatar je istakao da insistiraju da ministri koji obavljaju funkcije u ovoj Vladi nastave i u 44. Vladi.

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta naveo je da su URA i SNP najveći prekršioci Sporazuma.

Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je da shodno Sporazumu – izbornom rezultatu Demokratskoj Crnoj Gori pripadaju jedna od dvije čelne funkcije u vlasti, odnosno mjesto premijera / mandatara ili predsjednika Skupštine. Dodao je da su Demokrate tražile šest ministarstava, ali ne i bezbjednosni sektor jer je “ispostavljen ultimatum URE”.

Dan/Vijesti

Provjerite slična mjesta

Pripremljen Nacrt Fiskalne strategije 2024-2027. godine, javna rasprava do 7.avgusta

Ministarstvo finansija je, u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, pripremilo Nacrt Fiskalne …