Građani se najviše se voze od Zabjela do Zlatice autobuskom linijom “21”

Glavni grad je krajem juna uveo četiri nove autobuske linije koje su do 5. jula građani koristili besplatno, a od tada Podgoričani plaćaju 90 centi za 100 minuta vožnje. Za dva mjeseca od kada je počela naplata vozne karte, kako su saopštili iz preduzeća kojim rukovodi Radenko Bulatović, najviše prometa je zabilježeno na liniji “21” koja saobraća od Ulice 4. jula do hotela Balkan na Zlatici, a potom na liniji “19” koja saobraća od reciklažnog dvorišta na Starom aerodromu do hotela Resurs u Bloku šest. Pored ove dvije linije autobusi Glavnog grada saobraćaju na liniji “20” – od servisa Renault Alijanse u Donjoj Gorici do mosta na Zeti u Rogamima, i na liniji “18” čija trasa je od Bulevara Miloša Rašovića na Tuškom putu do Univerizitetskog centra u Siti kvartu.

Koliko je novca prihodovano po osnovu prodaje elektronskih karata od kada su uvedene četiri nove linije, pitali smo preduzeće Putevi. Međutim, konkretan odgovor nismo dobili.

Sveobuhvatna analiza izrađuje se na polugodišnjem nivou, te će ona biti dopstupna na kraju drugog polugodišta tekuće godine. Ono što u ovom trenutku možemo konstatovati jeste da su građani izuzetno zadovoljni novim linijama i savremenim autobusima, te da ovaj vid prevoza koriste u sve većoj mjeri. Cijena mjesečne đačke karte iznosi 25 eura, za penzionere 20 eura, za ostale 30 eura. Građani mogu kupiti kartu po cijeni od 90 centi koja im omogućava da koristite usluge javnog prevoza narednih 100 minuta. Djeca predškolskog uzrasta ne plaćaju autobusku kartu – navode iz preduzeća Putevi.

Iz preduzeća navode da modernizacija linijskog prevoza putnika podrazumijeva ulaganja u nova, modernija prevozna sredstva kako bi se povećala efikasnost i funkcionalnost.

– Podsjećamo, Glavni grad je izvršio nabavku 16 novih autobusa, a u toku je procedura za nabavku još 29 takvih vozila. Cilj nam je da, u narednom periodu, kroz faznu realizaciju, u potpunosti modernizujemo linijski prevoz putnika, kako u pogledu nabavke novih prevoznih sredstava, reorganizacije postojećih i uvođenja novih linija, tako i u pogledu uspostavljanja sistema koji će građanima i posjetiocima Podgorice ponuditi funkcionalnu mobilnost i smanjiti broj vozila na ulicama grada. Podsjećamo, sve aktivnosti se sprovode u skladu sa prethodno sprovedenom analizom, te će to biti slučaj i u narednom periodu, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana. Do tada, nastojaćemo da iznađemo najoptimalniji model – kažu iz preduzeća Putevi.

Dan

Provjerite slična mjesta

Čađenović predsjednik odbora direktora CEDIS-a

Novi Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema DOO Podgorica je danas, na konstitutivnoj sjednici izabrao dosadašnjeg …