Viele Euro Geldscheine

Klikovac kupovala skupocjenu garderobu na račun preduzeća

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči bivšu izvršnu direktoricu “Puteva” Podgorica Violetu Klikovac da je sa poslovne kartice, koju je dužila u gradskom preduzeću, između ostalog, kupovala i skupocjenu garderobu u buticima širom Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

SDT vjeruje da je ona, kako navodno pokazuje i analitička kartica “Puteva”, zloupotrebom službenog položaja, nenamjenski potrošila najmanje 30.000 eura.

Zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, Klikovac je uhapšena po nalogu specijalnog državnog tužioca, koji će u zakonskom roku saslušati osumnjičenu.

”Po nalogu SDT-a Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode V. K. zbog postojanja osnova sumnje da je, kao službeno lice, izvršni direktor privrednog drustva ‘Putevi’, koje obavlja poslove od javnog interesa, učinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja”, saopštio je “Vijestima” tužilac/portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, nakon hapšenja, po nalogu SDT-a pretresli su i stanove koji su u vlasništvu osumnjičene Violete Klikovac.

Nenamjensko trošenje novca sa kartice “Puteva” bio je osnov za otvaranje krivične istrage, ali će Specijalno državno tužilaštvo tokom rada na tom predmetu utvrditi da li je bivša direktorica počinila i neku drugu zloupotrebu u vrijeme dok je rukovodila gradskom firmom, saopšteno je nezvanično “Vijestima”.

Odbora za izbor i imenovanje Skupštine glavnog grada su imenovali inženjerku građevine za izvršnog direktora preduzeća “Putevi”. Sa te funkcije je otišla 24. jula 2019. godine kada je podnijela ostavku.

Za vrijeme stečaja u “Putevima”, donijeta je odluka da Glavni grad u to preduzeće uloži 2,5 miliona eura, tako što će za poreze i doprinose platiti 1.917.000 eura, a 600.000 eura su tokom 2016. godine uložili za nabavku mehanizacije.

“Putevi” Podgorica zaduženi su za izgradnju puteva, ulica, drumova, mostova, tunela, bojenje i obilježavanje oznaka na putevima, postavljanje ograda i saobraćajnih oznaka za Glavni grad…

Osim poslova od javnog interesa, gradsko preduzeće “Putevi” obavljaju i djelatnost proizvodnje betona, gipsa i cementa, a firma iznajmljuje i mašine i opremu prema utvrđenom cjenovniku.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

DPS: Pozdravljamo akciju, jasno da je zeleno svjetlo za sverc zaplijenjenih cigareta davao Abazović

Demokratska partija socijalista pozdravlja akciju Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva u otkrivanju …