Direktor fizički napao zaposlenog, incident prijavljen policiji

akon jutrošnjeg incidenta u prostorijama Komunalnog preduzeća na Žabljaku u kome je, navodno, izvršni direktor R. B. fizički napao radnika N. D, uslijedila je prijava policiji, a ubrzo i saopštenje sindikalne organizacije toga preduzeća kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave kao osnivača preduzeća, piše Antena M.

U prijavi policiji N. D. je kazao da je jutros, prilikom dolaska na posao, potpisao sebe na listu evidencije dolaska i pokušao da potpiše i svog kolegu. Kazao je da tada iz svoje kancelarije izašao je direktor i udario ga otvorenom šakom u predjelu lica govoreći: “Nemoj to više da radiš”.

N.D. je kazao da su mu više puta do sada od strane direktora upućivane razne provokacije.

Direktor R. B. medijima je saopštio da je u više navrata opominjao sve radnike, posebno N. D. da ne potpisuju jedni druge. Jutros ga je, kako je kazao, uhvatio za ruku da to ne radi i na tome se incident završio.

Zaposleni su bili izričiti da se direktor Bošković smijeni sa rukovodećeg mjesta, te da mu se zabrani ulazak u prostorije firme jer je “ovakve i slične prestupe” činio u više navrata i ranije gdje je prolazio nekažnjeno.

Kako su naveli u saopštenju za medije, oni se pitaju, dokle će nadležni, u prvom redu lokalna vlast i predsjednici opštine i Skupštine Opštine Žabljak tolerisati siledžijsko postupanje B. prema zaposlenima, koje isti pokazuje godinama unazad a koje je eskaliralo najnovijim napadom na njihovog kolegu.

Kako se navodi u zapisniku sa sastanka, zaposleni su se samoorganizovali u zaštiti njih samih od fizičkih napada od aktuelnog izvršnog direkotora, te neće da odgovaraju za svoje dalje postupke.

Ipak na predlog predsjednika SO Žabljak Vidoja Tomčića, koji je prisustvovao sastanku i najstrože osudio fizički napad na radnike, zaposleni su korigovali stav o zabrani ulaska u prostorije preduzeća i donijeli zaključke kojim se osuđuje se nasilničko ponašanje izvršnog direktora preduzeća.

Traže od Odbora direkora da hitno smijeni “nasilničkog” direktora. Zaposleni zahtijevaju od Skupštine Opštine Žabljak, kao osnivača preduzeća, da se izjasni, osudi nasilničko ponašanje i potvrde smjenu direktora.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …