Ambasadorka Italije posjetila Asocijaciju menadžera Cre Gore

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković se danas susreo sa ambasadorkom Italije Nj.E. Andreine Marsella. Sastanku su prisustvovali i zamjenica ambasadorke Silvia Margareta Staffa i izvršna direktorica AMM-a Anđela Radosavović.

Raičković je upoznao ambasadorku sa aktivnostima AMM-a i činjenicom da je 9. septembra Asocijacija ušla u 10. godinu postojanja. Dalje je istakao da AMM snažno podržava ubrzano pristupanje Crne Gore Evropskoj Uniji. Na tom putu nepohodno je podizanje konkurentnosti crnogorske privrede kroz razvoj ljudskih resursa, unapređenje liderskih i menadžerskih znanja i vještina u privatnom i javnom sektoru, kao i suštinsku digitalnu transformaciju.

Ambasadorka Italije istakla da tradicionalno prijateljstvo Italije i Crne Gore daje dobru osnovu za dalje unapređenje ekonomske saradnje podsjećajući i na snažnu podršku Italije pristupanju Crne Gore EU.

Sagovornici su se saglasili da postoji izuzetna osnova za unapređenje saradnje u oblasti energetike kao i da postoji potreba da se uspostave direktne i frekventnije avio i pomorske linije.

Ambasadorka je pozdravila aktivnosti Asocijacije kada je u pitanju zastupljenost žena u upravljačkim strukturama ali i članstvu AMM-a.

Sagovornici su konstatovali da je ovo prvi u nizu sastanaka za realizaciju aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju ekonomske saradnje.

Provjerite slična mjesta

Obraćanje direktora EPCG u vezi cijena struje i restrikcija

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin ponovio je da do kraja godine neće …