Radoje Zvicer u Novom Sadu osuđen na 2,5 godine zatvora

U Višem sudu posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu je danas izrečena presuda Radoju Zviceru, osumnjičenom vođi “kavačkog klana”. On je osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog navođenja na ovjeru neistinitosti sadržaja i produženo krivično djelo falsifikovanje isprave.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu od dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog navođenja na ovjeru neistinitosti sadržaja i produženo krivično đelo falsifikovanje isprave,prenosi Portal Slobodna Bosna.

Zviceru se u Novom Sadu sudilo u odsustvu, i za njim je po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, 20. maja 2021. godine raspisana potjernica.

Okrivljeni Milenko Đukić, sada bivši policajac iz Temerina je zbog zloupotrebe službenog položaja i navođenja na ovjeru neistinitosti sadržaja osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i tri mjeseca.

Obrazlažući presudu, sudija Ana Stamenić je rekla da je tokom postupka dokazano da je Đukić počinio krivično đelo za koje je optužen, i da to nije učinio kao običan službenik, već kao policijski službenik, što je otežavajuća okolnost. Đukiću je izrečena i mjera zabrane obavljanja policijskog posla i u svim državnim ustanovama u trajanju od pet godina.

RTCG/Slobodna Bosna

Provjerite slična mjesta

Važno obraćanje predsjednika Đukanovića

Parlament pokazuje da ne ispunjava svoje ustavne nadležnosti, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović i …