ABAZOVIĆ: Ako ne budem mandatar volio bih da to bude Vanja Ćalović

Premijer Dritan Abazović kazao da, ukoliko on ne bude mandatar za sastav nove Vlade, da bi volio da to bude izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović.

“Ja sam spreman da se pobučem ako se nađe mandatar koji će na isti način da odgovori borbi protiv kriminala i korupcije”, naveo je premijer i dodao da je važno da se vidi čitava struktura vlade.

“Ja se pred nacionalnim interesima CG neću povući… neka dođu neka kažu ko je, da se ne igraju žena…”, naveo je premijer i dodao kako su spremni na sve varijante, ako neko pokaže plan, a ne sa pričama “rekla kazala”. 

“Njih ima 77 poslanika bez nas kakvu god odluku donijeli mi ćemo je ispoštovati”, istakao je Abazović.

Na pitanje ima li konkretno ime za premijera on je naveo.

“Realno ja bih tu volio da vidim Vanju Ćalović, to je moja lična preferencija. Takav profil osobe nam treba, možda neki ljudi iz moje stranke drugačije misle”, naglasio je Abazović na konferenciji za medije.

Komentarišući poziv lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića da prisustvuje narednom sastanku “stare većine”, Abazović je rekao da je spreman da se odazove pozivu.

Naveo je i kako nema ništa protiv toga da se održi sastanak lidera parlamentarne većine od 30. avgusta 2020.

“Ali ne možemo da izađemo iz krize ako neko ima dogovor sa DPS-om”, kazao je Abazović i dodao da je spreman za razgovore i sastanak. 

On je kazao da većina koja je srušila vladu trebalo bi da izabere novu vladu.

“Suština priče je da se zaustavi borba protiv kriminala”, naveo je Abazović. Poručio je da se “jedan milimetar neće povući pred nacionalnim interesima Crne Gore”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Vrhovni državni tužilac preuzeo predmet Jelene Perović

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković preuzeo je predmet Jelene Perović, direktorice Agencije za sprečavanje korupcije, …